"12 Punto 2024" başvuruları başladı

TRT tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan "12 Punto 2024"e başvurular başladı.

Haberler 13.01.2024 - 12:36 Son Güncelleme : 01.03.2024 - 12:08

TRTden yapılan açıklamaya göre, Türkiyenin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu olan etkinliğe başvurular www.trt12punto.com adresinden 12 Şubat tarihine kadar yapılabilecek.

Türk ve dünya sinemasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek etkinliğin duyurusunu TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla yaptı:

Sinemaya yeni bir soluk getiren Türkiyenin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu 12Puntoya başvurular başladı. TRT olarak bu yıl 6ncısını düzenleyeceğimiz 12 Puntoya başvurular https://trt12punto.comdan yapılabilecek.

UZUN VE KISA METRAJLI FİLM PROJELERİ KABUL EDİLECEK

Türk sinemasının usta yönetmen, yapımcı ve senaristlerinden oluşan ön jürinin uzun metraj projeleri değerlendirmesinin ardından 12 finalist proje, 16 Nisanda açıklanacak.

Ardından dünya sinemasının önde gelen isimlerinin yer aldığı uluslararası jüri ise 12 finalist proje arasından 3 projeye TRT Ortak Yapım Ödülü, 3 projeye TRT Ön Alım Ödülü ve 6 projeye TRT Proje Geliştirme Ödülü verecek.

Ödül kazanan projeler 14 Temmuzda gerçekleştirilecek 12 Punto 2024 Kapanış ve Ödül Töreninde açıklanacak.

Kısa metrajlı proje başvuruları arasından 6 projeye ise TRT Kısa Film Yapım Ödülü verilecek, kazanan projeler 16 Nisanda açıklanacak. Ödül kazanan proje sahipleri 7-14Temmuzda düzenlenecek 12 Punto 2024 haftasında, Türk sinemasının usta senaristlerinin yürüteceği senaryo geliştirme atölyelerine katılarak filmlerini geliştirecekler.

12 PUNTODAN ULUSLARARASI ORTAK YAPIMLARA ÖDÜL

Türk yapımcıların düşük paylı ortak olduğu uluslararası ortak yapımlar da 12 Şubata kadar 12 Puntoya başvurabilecek.

Dünyanın her yerinden uzun metrajlı film projelerine açık olan TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü başvuruları, projenin Türk ortak yapımcısı tarafından yapılabilecek.

TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü ile Türk sinemasının gerçek manada uluslararası bir kimlik kazanmasının önü de açılıyor.

GEçEN YIL 417 UZUN VE KISA METRAJLI PROJE BAŞVURUSU YAPILDI

12 Punto 2023te uluslararası jüri, Oscar Ödüllü yönetmen Danis Tanovic, Oscar Ödüllü yapımcı Ewa Puszczynska, Doha Film Enstitüsü CEOsu Fatma Alremaihi, Saraybosna Film Festivali kurucusu Mirsad Purivatra ve Berlin Film Festivali Avrupa Film Marketi Direktörü Dennis Ruhtan oluşmuştu.

Geçen yıl 12 Puntoya ana yapımcı ve uluslararası ortak yapımcı kategorilerinde toplam 121 uzun metrajlı ve 296 kısa metrajlı olmak üzere toplam 417 proje ile başvuru yapılmıştı.

AA

Ana Sayfaya Git