120 koyun telef oldu!

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesi'ne bağlı Mercan Köyü Zavuk Mezrası'nda, geceyarısı meydana gelen çığın altında kalan 120 küçükbaş hayvan telef oldu. Hava muhalefeti nedeniyle yolu kapalı olan köye ekiplerin gidemediği, çevre köylerden gidenlerin de zamanında mezraya ulaşamadığı belirtildi.

Haberler 05.02.2017 - 13:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli ve Elaz illerinin kesiti dalk alanda bulunan Adakl lçesine bal Mercan Köyü Zavuk Mezrasnda gece yaras ç dütü. ç dümesi sonucu hayvanclk yapan Filit Ölgörmüe ait hayvan al, kar kütlesi altnda kald. Tek bana hayvanlar kurtarmada yetersiz kalan Ölgörmü, yetkililerden yardm istese de yolun ar kar yüzünden kapal olmas nedeniyle, ekipler köye ulaamad.

çI ALTINDA KALDILAR

Bunun üzerine çevre köylerdeki tandklarn arayan Ölgörmü, yardm istedi. Tandklar da ancak saatler sonra mezraya ularken, kar ynlarnn altnda kalan 120 küçükba hayvann tamam telef oldu. Filit Ölgörmüün, mezradaki az saydaki yakn ile yapt kurtarma çalmas, hayvanlarn kurtarmaya yetmedi.

Elazn Karakoçan lçesi yaknlarnda bulunan Zavuk Mezrasnda hayvanclkla geçimini salayan Filit Ölgörmü, hayat boyunca çalarak ald küçükba hayvanlarnn telef olduunu belirterek, O gece çok souktu. Kar yayordu, tipi ve frtna da vard. Kimse dar çkamyordu. Dalar kadar büyük bir kar yn hayvanlarmn kald aln üzerine kayd. Önce tek bama kurtarmaya çaltm. Ama beceremedim. Yetkililerden yardm istedim ama yollar kapalyd. çevredeki köylerde yaayan tandklarm aradm. Onlar da çok geç geldi. Gelene kadar hayvanlarm telef olmutu. Bir çok hayvan tüccarna borcum var, imdi onu nasl öderim? Devlet yetkililerinin bana yardm etmesini istiyorum. Bu bir doal affet. Hayvanlarm doal afet sonucu telef oldu. Aksi halde ben de ailem de perian oluruz dedi.

Ana Sayfaya Git