123 aile yeni evlerine kavuştu

Şırnak'ta çekilen etap dışı kura ile terör mağduru 123 aile yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Haberler 23.04.2021 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca terör madurlar için kent genelinde, mahallelerde etap d kalan konutlarn kura çekimi çevre ve ehircilik l Müdürlüünde yapld.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda hak sahipleri kura çekimine katlmazken, mahalle muhtar ve azalar ile l Emniyet Müdürlüü personelinin katlmyla noter huzurunda maske, mesafe ve hijyen kurallarna uyularak yaplan kura çekimi, kamera ile kayda alnd.

çevre ve ehircilik l Müdürü Ahmet ahin, gazetecilere yapt açklamada, sokaa çkma yasa döneminde terör olaylar nedeniyle evleri yklan, zarar gören vatandalar için TOK tarafndan yaplan konutlarn noter huzurunda kura çekimini gerçekletirdiklerini belirtti.

Vatandalarn madur olmamas için bu süreçte hem Bakanln hem de Valiliin youn çaba gösterdiini belirten ahin, salgn nedeniyle kura çekimine vatandalar dahil etmediklerini söyledi.

rnakta toplam 14 bin 522 konut ve i yeri, 5 cami 10 okul ykldn anmsatan ahin, öyle konutu:

Devletimizin imkanlaryla süreç içerisinde 10 bin 155 konut, 502 i yeri, 14 okul, 8 cami ve 5 taziye evi yapld. limiz genelinde dil, Silopi, Cizre ve kent merkezi olmak üzere yaplan konutlarn tamam, hak sahiplerine datld. Son etap kuramz da gerçekleti. Son 5-6 aylk çalmalarmzda projenin dnda yani etap d kalan konutlarmz da bu kurayla tamamlandk. Etap d 139 konutumuzdan 123ünü kabul eden vatandalarmza teslim edeceiz. Bütün vatandalarmza hayrl uurlu olmasn diliyorum

Etap d kalan vatandalarn kendi mahallelerinde konut talep edenler olduunu aktaran ahin, bakanlk koordinesinde çalmalarn sürdüünü, son yaplan kura ile vatandalarn maduriyetinin yüzde 98 orannda çözüldüünü bildirdi.

ahin, kuras çekilen vatandalarn gerekli resmi evraklarn tamamlamasyla konutlarna yerleebileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git