135'inci gün

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 68 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 135'inci günde de sürdürdü.

Haberler 15.01.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2014 ylnda Ar Anadolu Lisesi 2nci snf örencisiyken terör örgütü tarafndan kaçrlan kz çidem Kaya (21) için oturma eylemi yapan Yasin Kaya, kzna teslim olmas yönünde çarda bulunarak, Kzm ilk frsatta güvenlik güçlerine teslim ol, bak dört aile evladna kavutu. Onlar imdi aileleriyle birlikte scak yuvalarnda, sen de gel dedi.

OTURMA EYLEM SÜRECEK

Oturma eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn söyleyen Kaya, 134 gündür burada evlat nöbetini tutuyoruz. Umutla bekliyoruz. nallah bizim de çocuklarmz gelecek. Aile says da çok ükür artyor. çocuklar geliyor. nallah bir gün bizim çocuklarmz da çkp, güvenlik güçlerimize teslim olacak. Medya bizimle ilgilenmeli. Bize zaman ayrsn, biz detaylca konualm. Bir kaç saniye veya bir dakikayla olmuyor bu i. Derdimizi anlatamyoruz biz. Kzm çidem, terör örgütünün içinden kaç gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Bak ne hapis var, ne bir ey var. Dört aile evlatlarna kavutu. Scack yuvalarnda yatyorlar. Kendi evlerinde scack çorbalarn içiyorlar, çaylarn içiyorlar. Hapis yok, eziyet yok, bir ey yok. Geldiin zaman elini tutarz evimize gideriz. Frsat bulduun zaman hemen kaç, güvenlik güçlerimize teslim ol kzm diye konutu.

4 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evladna kavutu. Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor.

Ana Sayfaya Git