"15 Temmuz kahramanlığı" anıta dönüştürüldü

Harran ilçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde Türk halkının, FETÖ'nün darbe girişimi karşısındaki cesareti ve başarısını temsil eden "15 Temmuz Demokrasi Anıtı" 11 Nisan'da açılacak.

Haberler 09.04.2017 - 12:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Harran ilçesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann önderliinde Türk halknn, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi karsndaki cesareti ve baarsn simgeleyen 15 Temmuz Demokrasi Antnn açl yaplacak.

Harran Belediyesi tarafndan Demokrasi Meydanna ina edilen antta, önde Cumhurbakan Erdoann heykeli bulunuyor.

Tanklar darbe gecesi durdurmaya çalan vatandalar temsil eden 5 heykelin dikildii ant alannda, Özel Kuvvetler Komutanln ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terziyi vurarak darbe giriiminin seyrini deitiren ehit Astsubay Kdemli Baçavu Ömer Halisdemirin heykeli de yer alyor.

Gece için klandrmann yapld ant alannda, darbe giriiminde ehit düenler ansna dikilen 16 metre yüksekliindeki dev Türk bayra da bulunuyor.

- Erdoann miting için gelecei 11 Nisanda hizmete açlacak

Harran Belediye Bakan Mehmet Özyavuz, 15 Temmuzu hiçbir zaman unutturmayacaklarn söyledi.

çinden çktklar millete hainlik yapanlarn gelecek nesillere iyi anlatlmas gerektiini vurgulayan Özyavuz, unlar kaydetti:

Oluturduumuz Demokrasi Meydanna bu ant çok yakt. Ant, Cumhurbakanmz Erdoan önderliinde halkmzn 15 Temmuzdaki hain giriimdeki tarihi baarsn simgeliyor. Darbe giriiminin seyrini deitiren kahraman ehidimiz Ömer Halisdemirin de heykeli bu alanda yer alacak. Ant, gelecek nesiller bunlar asla unutmasn diye diktik. Antmz, ehrimizin 97. kurtulu yl dönümü olan, Cumhurbakan Erdoann da miting için terif edecei 11 Nisanda törenle hizmete açlacak.

- 15 Temmuzda yeni bir cumhuriyet kurduk

Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandalarn bir arada yaad ilçe halk da antn ina edilmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Arap kökenli Reat Yavuz, belediyenin yapt eserin destekçisi olduklarn söyledi.

Yavuz, 15 Temmuzda yeni bir cumhuriyet kurduk diye düünüyorum. Bizler ehitlerimizi anma ve o günü hiç unutmama adna, bütün Türkiyenin birlik ve beraberlik içerisinde olduunu göstermeliyiz. Mezhebimiz, dilimiz, rkmz ne olursa olsun, böyle sembolik bir eyi birlik ve beraberlik adna yapm olduk. Bakanmza teekkür ediyoruz. diye konutu.

Kürt kökenli Casm Ak ise güzel ve anlaml bir eserin ortaya çkarldn belirtti.

Eserin, 15 Temmuzu unutturmayacan anlatan Ak, çanakkale ruhunu ve eski savalar anlatyor. 15 Temmuz gecesini bize hatrlatyor. Türkiyenin kar karya kald sava ortamn anmsatyor. Belediye Bakanmzdan Allah raz olsun. Millet adna, bu ant düündükleri için teekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git