15 Temmuz ruhunu okula yansıtıyorlar!

Resim öğretmeni Serkan Akkuş, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin engellenmesinde vatandaşların gösterdiği kahramanlığı öğrencilerinin de desteğiyle resimlerle anlattı.

Haberler 13.03.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte resim öretmeni Serkan Akku, 15 Temmuz gecesi Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimine kar vatandalarn gösterdii kahramanl, hazrlad ve okul duvarlarna ast tablolara yanstt.

brahim Hakk Kz Anadolu mam Hatip Lisesinde görev yapan Akku, FETÖnün darbe giriimi srasnda yaananlar ve milletin ortaya koyduu iradeyi yanstmak amacyla bir grup örencinin de yardmyla kabartma tekniini kullanarak üç boyutlu tablolar hazrlad.

Tablolar darbe giriimine kar gösterilen milli irade ruhunun ölümsüzletirilmesi ve gelecek nesillere aktarlmas amacyla okul duvarlarna asld.

- Tablolar vatan sevgisini ve ball gösteriyor

Akku 15 Temmuzun milli iradeye vurulmak istenen bir darbe olduunu belirterek, bunun unutulmamas gerektiini söyledi.

Darbe giriiminin gerçekletirildii gece milletin büyük bir kahramanlk sergilediine iaret eden Akku, bu kahramanl ve bu ruhun okul duvarlarnda da göstermek istediini belirtti.

Akku, hazrlad tablolarla milletin 15 Temmuz gecesi ülkeyi parçalamak kastyla sokaa çkan tanklarn karsnda vatan hainlerine nasl dur dediini yansttn dile getirerek, O geceyi yüzlerce tabloyla anlatsak yine yeterli olmaz çünkü o geceyi yaamak gerekiyor. Biz de o geceyi yaadk ve içimizden geldiince, anlatabildiimiz ölçüde tablolara yanstmaya çaltk. Gelecek nesiller o dönemde ne kadar aclar yaand anlasn. dedi.

Milli iradeye her zaman sahip çklmas için bu tür eserleri hazrlamaya devam edeceklerini vurgulayan Akku, hazrlad tablolara ilikin, unlar kaydetti:

Bu çalmamz iki ay sürdü. Kabartma tekniini uyguladk. Sert bir zemini boyadk ve arkasna LED sistemi ile klandrarak onu boyutlandrmaya çaltk. Aslnda içimizde içimizi actan, yakan o geceyi tablolarmzla duvara tayarak anlatmak istedik. Tablolar, 15 Temmuz gecesi yaananlar, araçlarn ezilmesini, sonra insanlarn kendi imkanlaryla tanklar iman gücüyle durdurmaya çalmasn, vatan sevgisini ve ball gösteriyor.

- Gençler bunu hep hatrlayacak

Örencilerden Asife Esra Benek, 15 Temmuz gecesi milletin cann hiçe sayarak darbecileri engellemeye çaltn belirtti.

O gün unutulmayacak bir tarih yazld. leriki yllarda bizden sonraki gençler bunu hep hatrlayacak. diyen Benek, bir daha benzer sorunlarn yaanmamasn dilediklerini aktard.

rnaktaki terör saldrlar nedeniyle ailesiyle Siirte yerleen örencilerden Nisanur Erkan, 15 Temmuzu unutturmamak adna yaplan tablonun adeta o geceyi yaattn aktard.

15 Temmuz darbe gecesi çok zor geçti ama Allaha ükür atlattk. ehitlerimize bol bol dua ediyoruz, mekanlar cennet olsun inallah. ifadelerini kullanan Erkan, tablonun okula aslmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Zeynep çernik de milletin 15 Temmuz gecesi sokaklara çkarak darbe giriimini engellediini aktard.

Okul duvarlarna aslan tablonun kendilerine o geceyi hatrlatacan anlatan çernik, Okul müdürlerimize ve öretmenimize teekkür ediyorum. O gece çok sayda insan cann feda etti, kendilerini tanklarn önüne attlar. Kendi canlarn bizim canmz için hiçe saydlar. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git