15 Temmuz Şehitler köprüsü davasında karar açıklandı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 133'ü tutuklu, 143 asker hakkında açılan davada 9 ay sonra karar çıktı. Mahkeme heyeti, "Anayasayı ihlal" suçundan 72 sanığı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 22 sanığın "Anayasal düzeni ortadan kaydırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, 5 sanığa da yine "Anayasal düzeni ortadan kaydırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15'er yıl hapis cezası verdi. 44 sanık ise tüm suçlardan ayrı ayrı beraat etti. Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonu karıştı. Şikayetçiler ellerindeki bazı maddeleri sanıklara fırlattı. Jandarma duruşma salonunu tamamen boşalttı.

Haberler 13.07.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SANIKLAR DURUMAYA KATILDI

stanbul 25. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada tutuklu 133 sank hazr bulundu. Öte yandan çok sayda müteki ve izleyici de durumaya katld.

MAHKEME KARARINI AçIKLADI

Saat 10.45 te kararn açklayan mahkeme heyeti bir saatte kararn okudu. Mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanununun 309. Maddesinde yer alan Cebir ve iddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn öngördüü düzeni ortadan kaldrmaya veya bu düzen yerine baka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasn önlemeye teebbüs suçundan 72 san ayr ayr arlatrm müebbet hapis cezasna çarptrd. Mahkeme heyeti , 22 sana Anayasal düzeni ortadan kaydrmaya teebbüse yardm etme suçundan 17 yl 6ar ay, 5 sana da ayn suçtan 15er yl hapis cezas verdi.

DEK ORANLARDA HAPS CEZALARINA çARPTIRILDI

Abdullah Tayyip Olçokun ehit edilmesine ilikin 12 sank da arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrld. Erol Olçokun ehit edilmesine ilikin de yine 12 sank da arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrld. Öte yandan sanklar deiik suçlardan farkl oranlarda hapis cezalarna çarptrld.Mahkeme heyeti, 44 san tüm suçlardan ayr ayr beraatine karar verdi.

SALON KARITI

Kararn okunmasnn ardndan sanklar mar okudu. Bunun üzerine ikayetçiler de sanklara tepki göstererek, sralarn üzerine çkt. Baz mütekiler de ellerinde bulunan maddeleri sanklarn bulunduu bölüme frtlatt. Bir müteki de elindeki bastonu sanklara doru frlatt görüldü. Baz sanklar götürülürken ikayetçilere el sallad. Duruma salonu önünde de gerginlik ve arbede bir süre daha devam etti. Jandarma bunun üzerine duruma salonunu tamamen boaltt.

Ana Sayfaya Git