15 Temmuz'un ruhu tabloda

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsünde çoğunluğu kadın yaklaşık 40 usta öğretici, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini engellemek için canı pahasına sokaklara çıkan binlerce vatandaşın sergilediği ruhu geleneksel el sanatlarıyla tabloya işledi.

Haberler 04.07.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geleneksel ileme teknikleriyle Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimini engellemek için can pahasna sokaklara çkan binlerce vatandan sergiledii davran geleneksel el sanatlaryla anlatld.

Diyarbakr Olgunlama Enstitüsünde çounluu kadn yaklak 40 usta öretici, FETÖnün 15 Temmuz 2016da darbe giriimi gecesi can pahasna sokaa çkarak vatann koruyan kahraman milletin mücadelesini ölümsüzletirmek için youn bir çalma içerisine girdi.

Yaklak 15 gün süren özenli çalmada, 5 farkl atölyede geleneksel el sanatlarndan olan nak ileme, keçe boyama, Mara ii, bakrclk ve deri ileme teknikleri kullanld. kiz olarak tamamlanan tablolarda, sokaklarda ellerinde bayraklarla mücadele eden kahramanlarn yan sra 15 Temmuz ehitler Köprüsü, Sultan Ahmet Camisi ve Türk bayra motifleri ilendi.

- Diyarbakr ve Ankarada sergilenecek

15 Temmuzu anlatan el emei, göz nuru tablolardan biri Ankara, dieri Diyarbakrda sergilenecek

Enstitü Müdürü Aye Adgüzel, Hayat Boyu Örenme Genel Müdürlüü bünyesinde faaliyetlerini yürüttüklerini ve 15 Temmuz için kendilerinden özel bir çalma istendiini söyledi. çalmaya katlabilecek tüm atölyelerin katk sunmak istediini ve bir fikir frtnas yaptklarn belirten Adgüzel, Bütün atölyelerimiz, tabloyu milli birlik ve beraberlik duygusuyla çaltlar. dedi.

Tablonun 15 Temmuzda yaanan birlik ruhunu kendilerine yeniden hissettirdiini dile getiren Adgüzel, tabloda herkesin emei olduunu ve çalmaya katlanlarn çok mutlu olduunu aktard. Adgüzel, dir daha darbelerle kararan gecelerin yaanmamas temennisinde bulunarak unlar kaydetti:

Bu tabloya baknca karanlktan aydnla geçii görüyorum. Manevi deerlerimiz olan bayramz, inancmz ve gönül köprümüz beraber ilendi. Bu tablodan iki tane çaltk. Biri 15 Temmuz günü Ankarada sergilenecek. Duygumuzun cokusunun önüne geçemedik ve bir tablo daha yaptk. Onu da Diyarbakrda sergileyeceiz.

Ana Sayfaya Git