15 yılda bazalt taşından yaptığı eserleri sergiledi

DİYARBAKIR'da emekli Fransızca öğretmeni Mahmut Nurettin Medyelioğulları, Karacadağ'ın volkanik bazalt taşlarından ürettiği tarihi yapıtlarının minyatür ve kabartmalarını, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında sergiledi.

Haberler 15.05.2019 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müzeler Haftas etkinlikleri kapsamnda Sur ilçesindeki tarihi çkalede ta ileme ustas emekli Franszca öretmeni Mahmut Nurettin Medyelioullarn eserleri sergilendi. Karacadan volkanik bazalt talarnda ürettii Diyarbakrda önemli eserlerin yaptlarnn minyatürünün yer ald sergi, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Diyarbakr Müze Müdürü Vehbi Yurt ve çok sayda davetlinin katlmyla açld.

BAZALT TA EBENYEN

Sergiyi hayranlkla gezdiini anlatan Kaymakam Abdullah çiftçi, Diyarbakrn önemli deerlerinden ilenmesi zor olan bu taa Mahmut Nurettin Medyelioullar hocamz ruh veriyor, can veriyor. Ta adeta dile geliyor. Nurettin hocamz küçük bir atölyesinde mütevazi emeklilik döneminde kendi bana balad bir çalma, Sur kaymakaml ve Halk Eitim Müdürlüü ve Müze Müdürlüünün ibirliiyle artk bir gelecek nesillere de k tutan bir sergi haline geldi. Nurettin hocamz ile Ankarada Diyarbakr tantm günlerinde tantk. O zaman çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu, Hocamza sahip çkn talimat verdi. Biz Nurettin hocamz yalnz brakmadk. Küçük atölyesinden çkarttk. Artk müze içerisinde 20 örenciye kurs veriyor. Nurettin hocamzn hayaliydi bir sergi açmak. Bugün burada hayalini gerçekletiriyoruz. Diyarbakrn adeta mimarisini ekillendiren bu ta artk sanat yönü itibaryla tarihe k tutacak inallah dedi.

TA LEME USTASI

Ta ileme ustas Mahmut Nurettin Medyelioullar ise sergiye duyulan ilginin youn olduunu, 15 ylda yapt çok sayda eserlerin bugün sadece 100ünü sergileyebildiklerini söyledi. Serginin 15 gün süreyle açk kalacan ifade eden Medyelioullar, lk defa bu kadar kapsaml bir tantm yapyoruz. 15 yldan beri ürettiim eserlerin ancak bir ksmn, bu kadarn sergileyebildim. Burada yüzün üzerinde eser var. Ama toplam 300 dolaynda eser yaptm. Bu güne kadar görülmemi yaplmam bir ey. Belki ilk kez böyle bir sergi yaplyor. Tepkiler çok güzel diye konutu.

Ana Sayfaya Git