1.5 yaşındaki Mihriban'ın karnından 10 santimlik kist çıktı

Elazığ'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, karın ağrısı şikayetiyle getirilen 1.5 yaşındaki Mihriban Becerikli'nin karnından 10 santim çapında kist çıkarıldı.

Haberler 26.09.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutan Elaz Eitim ve Aratrma Hastanesine karn ars ikayeti ile getirilen 1.5 yandaki Mihriban Becerikli, çocuk Cerrahisi Kliniine yaplan muayeneden sonra karn bölgesinde 10 santimlik kist tespit edildi. Ameliyata alnan minik Mihribann karn bölgesinde bulunan 10 santimlik kist baarl bir operasyon ile alnd.

1.5 YAINDA

Operasyon ile ilgili bilgi veren çocuk Cerrahisi Uzman Opr.Dr. Fikret Ersöz, Mihribann karn ars ve karnda ilik ikayeti ile klinie getirildiini ifade ederek, Yaplan tetkikler sonucu karn içinde kistik bir yapnn olduunu tespit ettik. çocuklarda karn içi kitleler karndaki tüm organlardan kaynaklanabilmektedir. Hastamz karn içi kistik kitle tans ile ameliyata aldk. Karn içinde barsak damar yapsndan kaynaklanan Mezenter kisti dediimiz içi sv dolu bir kistik yapnn mevcut olduunu ve kistin hastamzn barsak ve rahimine yapk olduunu gördük. Hastamz 1.5 yanda olduu için ameliyat özellik arz etmekteydi. Ekibimizle birlikte yaplan baarl bir operasyon ile söz konusu kisti aldk dedi.

Dr.Ersöz, Mihribann ameliyat sonras tedavi ve gözlem sürecini de gayet iyi bir ekilde geçirdiini ve herhangi bir olumsuz komplikasyon söz konusu olmadn belirtirek, kendisini taburcu edeceklerini de söyledi.

Ana Sayfaya Git