150 bin doğumda bir görülen hastalıktan 1 saatte kurtuldu

Siirt’te yaşayan Perihan ve Mahmut Yelboğa çiftinin bebekleri Miraç Yelboğa’ya, doğum sonrası sürekli olarak geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle 'Morgagni Hernisi' olarak bilinen hastalık olan diyafram fıtığı tanısı konuldu. Miraç bebek, 150 bin doğumda bir görülen hastalığından 1 saatlik ameliyatla kurtuldu.

Haberler 29.08.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Riskli bir ameliyat süreciyle kar karya kalan aile, 1,5 yln sonunda özel bir hastaneye bavurdu. çocuk Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Taner Kamac tarafndan laparoskopik cerrahi uygulanan Miraç Bebek, bir saatlik ilemin sonucunda salna kavutu. Yelboa ailesinin, 1,5 yl önce dünyaya gelen bebekleri ile yaadklar anne-baba olma heyecan, miraç Bebekin sk sk akcier enfeksiyonu geçirmesi nedeniyle endieye dönütü. Yaplan tetkiklerde bebee, 150 bin doumda bir görülen diyafram hernisi tehisi konuldu. Ameliyatn risk tadn örenen Yelboa çifti, 1,5 yl boyunca pek çok aratrma yaptktan sonra çocuk Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Taner Kamacya ulat.

Bir saatlik ameliyatla salna kavutu

Miraç bebek, laparoskopik yani kapal olarak gerçekletirilen bir saatlik ameliyat sonras salna kavutu. Youn bakm süreci yaamadan servisteki odasna alnan bebek, 4 günün sonunda da salkl bir ekilde taburcu edildi. Miraç bebein tedavi süreci hakknda bilgi veren Op. Dr. Taner Kamac, Bebein diyaframndaki yrtktan dolay, barsaklar göüs boluuna yerlemi ve akcieri sktrmt. Akcierdeki enfeksiyonun nedeni de buydu. Doutan gelen bu hastaln tek tedavi yöntemi cerrahidir. Barsaklar laparoskopik yöntemle karn içine aldk. Ardndan da diyafram kasndaki yaklak 8 cmlik yrt bir saat süren ameliyatla kapal yöntemle onardk. Baaryla tamamlanan ilem sonras bebeimiz salna kavutu dedi.

Laparoskopik ameliyatlar hastaya konfor salyor

Morgagni Hernisinin, bir çeit diyafram ft ve bunlar arasnda da ender görülen tiplerden biri olduunu dile getiren Op. Dr. Taner Kamac, Bu doumsal anomali diyafram ftklarnn yüzde 2-6sn oluturur, toplumda ortalama her 150 bin doumda bir görülür. Hastalk genellikle belirti vermez ve baka bir nedenle çekilen akcier filminde tesadüfen ortaya çkar. Tek tedavi yöntemi ise ameliyattr. ki adet yarm santimetrelik kesiden kapal olarak yaplan ve hastaya konfor salayan ameliyatlar, yara izine neden olmadan ve komplikasyon riskini en aza indirerek hastaya daha ksa sürede iyileme olana sunmaktadr diye konutu.

Yaadmz ok mutlulukla sonuçland

1,5 yln sonunda bebeklerini mutlulukla kucana alan Perihan ve Mahmut Yelboa çifti, Bebeimiz için tek çare ameliyatt ve biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Uzun bir süre aratrdk ve doru salk merkezini bulduk. Op. Dr. Taner Kamac, hastalkla ve ameliyatyla ilgili tüm açklamalar bize yapt. Böylelikle kafamzda hiçbir soru iareti kalmad. Bebeimiz 1 saatlik ameliyattan sonra salna kavutu. çok mutluyuz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git