155 köy yolu açıldı

4 gündür il genelinde etkili olan kar yağışının ardından Büyükşepir Belediyesi 155 mahallenin bin 480 kilometrelik yolunu 285 personel ve 83 iş makinesiyle ulaşıma açtı.

Haberler 31.01.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr krsalnda 3 günden beri etkili olan kar ya nedeniyle kapanan 155 köy yolu açlrken, Silvan lçesinde tarihi mekanlarn kar yandan sonra beyaza bürünmesi, kartpostallk görüntüler ortaya çkard.

BELEDYE AçIKLADI

Kar ya nedeniyle kent genelinde 155 mahallede ulama kapanan bin 480 kilometrelik yol kardan temizlendi. Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan yazl açklamada, Büyükehir Belediyesi, kar ya nedeniyle kent genelinde 155 mahallede ulama kapanan bin 480 kilometrelik yolu açarken, kar yann youn olduu Kulp, Lice, Silvan ve çüngü ilçelerinde ise çalmalarn sürdürüyor. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, geçen hafta cuma gününden itibaren kent genelinde etkili olan kar ve tipiye kar 285 personel ve 83 i makinesi ile mücadele etmeye devam ediyor. Kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelerde ulama kapanan bin 480 kilometrelik yolu açan büyükehir belediyesi ekipleri, 155 mahallenin yollarn açmak için yürüttüü çalmalar Pazar günü tamamlad.

YÜRÜTÜLEN çALIMA

Ekipler, kent merkezinde yol açma çalmasnn yan sra ana arterler, cadde, sokak ve kaldrmlarda buzlanmaya kar 6 adet tuz aparatl kar küreme aracyla tuzlama ve solüsyon çalmas yürüttü. Kar yann youn olduu Kulp, Lice, Silvan ve çüngü ilçelerinde ise yol açma çalmalar devam ederken, kent merkezinde yaya ve araç trafiinin sorunsuz bir ekilde seyretmesi amacyla nöbetçi ekipler oluturuldu denildi.

Silvan ilçesinde 3 gündür etkisini sürdüren kar, zaman zaman hayat olumsuz etkilerken, ilçedeki tarihi yaplar beyaza büründü. çok sayda cami, konaklar ve surlarn bulunduu tarihi ilçede, kartpostalk manzaralar olutu.

Ana Sayfaya Git