17 Âlim İcazetlerini Aldı…

Diyarbakır'da Şeyh Said El Cezeri Medresesinde İslami eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 17 talebe, düzenlenen törenle "icazetlerini" alarak âlimler kervanına katıldı.

Haberler 01.05.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Cebeli Nur Caminde dün icazet cokusu vard. eyh Said El Cezeri Medresesinde slami eitimlerini tamamlayarak mezun olan 17 talebe, düzenlenen törenle icazetlerini alarak lim oldular.

CAZET TÖREN

Kuran Kerim tilavetinin okunmas ve icazet duasnn yaplmasyla balayan programda, bölgenin tannm limleri günün önemine binaen ksa konumalar yapt. Özellikle, lim, Medrese gelenei, medreselerin yaatlp destek verilmesi, slami eitime toplumun tüm katmanlarndan hassasiyet gösterilmesi gerektiine dikkat çeken limleri, daha sonra törenle slami eitimlerini tamamlayan, 17 örenciye icazet belgeleri verildi.

MANEV KALKINMA

cazet töreniyle ilgili açklama yapan Kayapnar lçe Müftüsü Srr Ik öyle dedi; Bu bölgede dii ile trna ile ilim tahsil eden kimleridir diye bir soru sorulacak olursa üphesiz buna verilecek en güzel cevap medreselerdir. çünkü medreselerimiz hiçbir sknt dönemi ihmal etmeden gerekirse maaralarda gerekirse ahrlarda samanlklarda canlar pahasna olsa dahi bu ilmi tedrisat ve bu gelenei devam ettirmilerdir. Dolaysyla bölgemizin manevi kalknmasnn temel unsurlarndan bir tanesi de medreselerdir. Belki skntlar yaam olabilirler, belki zaman zaman bir takm ihmalkrlklarla tehdit edilmitirler ama her halükarda bu milletin manevi kalknmasnn unsurlarndan bir tanesidir. Dolaysyla günümüzde bunlarn yaygnlayor olmas, daha da geni kitlelere hitap ediyor olmas, buna benzer birlikteliklerin olumasna vesile olmalar dorusu bizi sevindirmektedir. Allahu Tel Emei geçen bütün Seydalarmzdan raz olsun.

YEMEK VE KATILIM

Duygu selinin olutuu ve manevi duygularn en üst seviyeye çkt icazet töreni, klnan öle namaznn ardndan sona erdi. Törenden sonra davetlilere yemek ikram edildi. cazet törenine vatandalardan da youn ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git