17 yıl önce ailesinin infaz ettiği kadının cesedi, kimsesizler mezarlığından çıktı

ELAZIĞ’da, 17 yıl önce ortadan kaybolan, geçen hafta da aile meclisinin kararıyla öldürüldüğü ortaya çıkan Yurdagül Kaya'nın cesedi, Diyarbakır'da kimsesizler mezarlığında bulundu. Kaya'nın cesedinin, öldürüldükten birkaç gün sonra Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunduğu, Diyarbakır'da yapılan otopside ise kimliğinin saptanamadığı ifade edildi.

Haberler 07.07.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Emniyet Müdürlüü Asayi ubesi Cinayet Büro Amirlii ekipleri, ad açklanmayan bir kadn, arkada 1 çocuk annesi Yurdagül Kayadan (42) uzun süredir haber alamadn belirtip polise bavurunca çalma balatt. Polisin yapt aratrmada, Kayaya ulaamad. Ailenin çelikili ifadeler vermesi üzerine soruturma derinletirildi.

Kurulan özel ekip, Kayann boand einin, çocuunu alarak baka bir kadnla evlendiini tespit etti. 2001 ylnda boandktan sonra yaad Bursadan Elaza geldii belirlenen Yurdagül Kayay, o tarihten sonra kimsenin görmedii bilgisine ulaan ekipler, yeniden aileye yöneldi.

Yaklak 2,5 aylk çalma sonucunda baz delillere ulaan polis, Yurdagül Kayann Elazda aile içinde alnan kararla infaz edildikten sonra cesedinin Bitlisin Güroymak ilçesi snrlarnda bir köprüden dereye atldn ortaya çkard.

Polis, 6 kiiyi gözaltna ald. üphelilerden baba Hasan, amca Hüseyin ve amcaolu Ouzhan Kaya 3 Temmuz günü tutukland, 3 kii ise adli kontrol art ile serbest brakld.

CESET KMSESZLER MEZARLIINDAN çIKTI

Olayn meydana geldii günlerde Güroymak ilçesinde bir kadn cesedinin bulunduu belirlendi. Ön otopsisi Güroymak ilçesinde yaplan cesedin Diyarbakra gönderildii tespit edildi. O dönem, kimlii belirlenemeyen kadn cesedinin, merkez Balar ilçesideki Yeniköy Mezarlnda kimsesizler mezarlna topraa verildii saptand. Aileden alnan DNA örnekleriyle otopsi sonuçlarn karlatran ekipler, cesedin Yurdagül Kayaya ait olduunu tespit etti. Yurdagül Kayann boularak öldürüldüü belirlendi.

Ana Sayfaya Git