18 bin boş kontenjan!

Hac başvurularında 18 binlik boş kontenjan için kayıtlar 30 Ocak'ta başlayacak

Haberler 29.01.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hac Umre ve Seyahat Acentalar Dernei (HURSAD) Bakan Diyaeddin ahin, hacca kayt yaptramayanlarn saysnn 18 bin kii civarnda olduunu belirterek, Bunlarla ilgili daha önce belirlenen, ilan edilen hac takvimimize göre 30 Ocak Perembe günü sabahtan itibaren kaytlar balayacak. Bu, kuradan çkmayan hac adaylarmz için yolun sonu olmadn gösteriyor. Hac adaylarnn anslar devam edecek. dedi.

ahin, 9 Ocakta kuralarn çekildiini, kuralar sonucu 83 bin 430 insann hacca gitme hakknn ortaya çktn ve kaytlar için de 13-24 Ocak tarihleri arasnn belirlendiini anmsatt.

13-24 Ocak tarihleri arasnda haclarn büyük çounluunun kaytlarn yaptn, paralarn ödediini ve hacca gitmeye hak kazandn söyleyen ahin, ancak içlerinde gerek yallktan dolay, hastalktan dolay ve bir ksmnn da ekonomik sebeplerden dolay kaytlarn yaptramadn dile getirdi.

ahin, hacca kayt yaptramayanlarn saysnn 18 bin kii civarnda olduunu dile getirerek, Bunlarla ilgili daha önce belirlenen, ilan edilen hac takvimimize göre 30 Ocak Perembe günü sabahtan itibaren kaytlar balayacak. Bu, kuradan çkmayan hac adaylarmz için yolun sonu olmadn gösteriyor. Hac adaylarnn anslar devam edecek. diye konutu.

Söz konusu 18 bin insann da bir ksm muhtemelen gitmeyeceini kaydeden ahin, Onlarla ilgili yeni bir takvim ilan edilecek. Bu ekilde epey bir süre insanmzn hacca gitme ans devam edecektir. Kuradan çkmayp da hayal krklna urayan insanmza bu ekilde müjde verebiliriz. Umarm bütün ümmetimiz, hacca gitmek isteyen herkes hacca gider ve kutsal topraklara kavuur. ifadelerini kulland.

- Umre bavurularnda geçen yla göre ciddi bir art var

ahin, umre bavurularnda geçen yla göre ciddi bir artn olduuna iaret ederek, Aslnda iki sene önce umre saysnda çok ciddi bir rakama ulamtk, 500 bine dayanmtk. Daha sonra dövizde artan kur art ve gördüünüz ekonomik sebeplerden dolay geçen yl ciddi bir azalma oldu, 330 bin civarna dütü saymz. Umre bavurularnda bu sene hedefimiz 400 bin kiiydi. çok ükür bugün itibaryla bu hedefimize ulama noktasnda çok ciddi bir k görüyoruz. eklinde konutu.

Bu sene 180 bin kii civarnda u ana kadar insann umreye gittiini hatrlatan ahin, Geçen yl ayn dönemde bu say 130 bin civaryd, yani yüzde 45-50ye yakn bir art var. Artk önümüzdeki dönemde hedeflediimiz 400 bin saysn çok rahatlkla aacamza, özlediimiz eski günlere döneceimize inanyorum. deerlendirmesinde bulundu.

ahin, hac adaylarna baz uyarlarda bulunmak istediini ifade ederek, hac ücretlerinin Diyanet leri Bakanlnca açlan hac ortak hesaba yatrldn ve bu yedek kaytlarda da aynsnn devam edeceini vurgulad.

Hiçbir kimseye, hiçbir kiiye, hiçbir kuruma elden ödeme kesinlikle ama kesinlikle yatrlmamasn tavsiye ettiini kaydeden ahin, Bu hususa özellikle dikkat çekiyoruz. çünkü bazen hac adaylarmz yal insanlar oluyor, siz bankaya kadar yorulmayn, verin paray biz sizin adnza yatrrz diyenler oluyor ve bunlar yatrlmyor, yatrlmaynca da hac daynn kayt hakk kayboluyor. Yllarca hacca gitmek için bekleyen hac adaylarmzn bu ans kaybetmeleri hepimizi üzer. Özellikle belirtelim, öyle hemen bir gün içinde para yatrlacak diye bir ey yok. Belirli bir takvim aral var, 30 Ocak ila 7 ubat arasnda herhangi bir günde para yatrabilirler. deerlendirmesinde bulundu.

- Üçüncü kiilere yaplan elden ödemeler, maduriyete sebep olabilir

ahin, Diyanet leri Bakanlnn, katlm bankalar ve Ziraat Bankas ile anlam durumda olduunu, hac adaylarnn bunlardan birine gidip, T.C. kimlik numaras ve hangi acente ile hacca gidecekse onun ismini bildirerek, paralarn yatrabileceini ifade ederek, Bu durumda olduu zaman hiç kimseden bir hac hak kayb olmayacaktr. Üçüncü kiilere yaplan elden ödemelere veya baka acentelerin hesabna yaplan ödemeler maduriyete sebep olabilir. dedi.

kinci uyarsnn da umre ile ilgili olduunu aktaran ahin, Geçen yldan bu zamana umre maliyetlerinde ciddi artlar oldu. 200 dolara yakn umre vizelerine gelen ek vergiler, zamlar ve sigorta bedelleri oldu. Dolaysyla, umrede geçen yldan bu yla ciddi bir maliyet fark var. çok ucuz fiyata umre tercih eden vatandalarmza uyarda bulunmak istiyorum. Mutlaka maduriyet yaayacaklardr. eklinde konutu.

ahin, bin 50 dolarn altndaki umrelere çok dikkat edilmesi gerektiine iaret ederek, Sadece bunu söylemekle yetinelim. Bir maliyeti var. Bu maliyetin altnda satlar her zaman maduriyete sebep olabilir. Umreci arkadalarmzn, dostlarmzn ve insanmzn bu konulara dikkat etmesini özellikle istirham ediyorum. açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git