18 polise soruşturma

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, plakasının terör olaylarında kullanılabilecek araçlar listesinde olduğu belirtilen minibüse dur ihtarına uymadığı iddiasıyla polisin açtığı ateşte 5 tarım işçisinin yaralanması olayıyla ilgili 18 polis hakkında 'kasten adam yaralama' suçlaması ile soruşturma açıldı. Olayda yaralanan tarım işçilerinin Avukatı Adnan Yapıcı, minibüse 69 kez ateş açıldığını belirtti.

Haberler 30.10.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Halfeti içesinde 18 Mays günü PKKl teröristlere çkan, 1 komiser yardmcsnn ehit olduu, 2 polisin de yaraland çatmayla ayn saatlerde Suruçun Aligör Mahallesinde polis, üpheli araçlara yönelik uygulama noktas oluturdu. Polis, uygulama noktasna gelen Numar T.nin kulland minibüsü, plakasnn ve tarifinin terör olaylarnda kullanlabilecek araçlar listesinde olduu için durdurmak istedi. Polis, dur ihtarna uymayan minibüse uyar atei açt. Açlan atete minibüsteki tarm içileri Hava Algac, Emine çalan, Gülcan Erta, Aysel Geçici, Zehra Kurt, ayaklarndan yaraland.

Olayn ardndan ifadeleri alnan polisler, minibüsü ihtara uymad gerekçesiyle ate ettiklerini belirtti. Yaralanan mütekiler ise emniyete verdikleri ifadelerinde polisin dur ihtarnda bulunmadn, araca rastgele ate açldn söyledi.

Suruç Cumhuriyet Savcl, olayla ilgili 18 polis hakknda kasten yaralama suçlamas ile soruturma açt.

YARALAMA DEL, ÖLDÜRMEYE YÖNELK

çilerin avukat Adnan Yapc, polislerin dur ihtarna uymad gerekçesiyle ate ettikleri beyanlarnn müvekkillerinin verdii ifadelerle çelitiini söyledi. Yapc, olayn gerçekletii yerde bulunan kamera kaytlarnn dosyaya eklenmesi talebinin yerine getirilmediini kaydetti. Olaydan sonra Ankaradan gelen polis müfettiinin içilerden ald ifadeler dorultusunda ve kaymakamln yürüttüü incelemelerde 18 polis hakknda kasten yaralama gerekçesiyle soruturma açlmasna izin verildiini dile getiren Yapc, Karar her ne kadar bu yönlü olsa da tüm polisler hakknda ayn ilemin yaplaca görülmüyor. Olaya karan tüm polislerin ifadelerine baktmzda sanki olay 18 kii deil de sadece bir polisin yapt gibi yanstlyor. Olay yerinde 69a yakn bo mermi kovan bulundu. Bunlarn 23 tanesi araca isabet etmi. Burada yaralama deil, direk öldürme teebbüsünde bulunulmu. Biz olayn yaralama olmadn öldürmeye teebbüs olduunu söyledik dedi.

Açlan atein öldürmeye yönelik olduunu öne süren Yapc, O sra olay yerinde trafik kontrol noktas bulunmuyor. Varsa da ispatlansn. Bunlar savclktan talep ettik. Yine olay yerine gelen salk ekiplerinin dinlenmesini talep ettik. Araçta bulunan herkesin ifadesi alnd. çlerinde kimse polisin kendilerine dur ihtarnda bulunduunu söylemiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git