18 yıldır kan bağışlıyor

Annesini kan kaybından yitiren Batmanlı öğretmen 18 yıldır düzenli bağış yapıyor.

Haberler 21.05.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - Batmanda küçük yata annesini kan kaybndan yitiren öretmen Feridun Kartal (41) 2004 ylndan bu yana düzenli olarak kan banda bulunuyor.

Kartal, annesini küçük yalarda kan kaybndan kaybettiini söyledi.

Bu durumu ileriki yalarda örendiini belirten Kartal, üniversitedeyken kanamal bir hasta için acil kan talep edildiini ve bunu frsat bilip ilk kez o gün bata bulunduunu aktard.

O günden sonra, 2004 ylndan itibaren düzenli kan vermeye baladn anlatan Kartal, bugüne kadar 50den fazla kan banda bulunduunu bildirdi.

Kan banda bulundukça bedeninde bir rahatlama hissettiini aktaran Kartal, elinden geldiince üç ayda bir ba yaptn dile getirdi.

Bütün insanlar teknolojinin üretemedii kan balamaya davet eden Kartal, Aile içinde kan ba yar balattk. Ailemizde bununla ilgili küçük çapl bir yarma da oldu. u an yarmann lideri benim. Madalyalar aldk Kzlaydan. Altn, gümü, bronz madalya ve plaketler. Bunlar tabii iin sembolik boyutu ama insanlara verdiin faydann karl hiçbir ekilde ölçülemez. dedi.

- Kan verdiim gün kendimi hafiflemi hissediyorum

Batman Bisiklet Topluluunda yer aldn, ekip olarak da düzenli kan verdiklerini anlatan Kartal, 50den fazla kan banda bulunduunu söyleyince insanlarn önce kendisine inanmadn ancak madalyalarn gösterdiinde ikna olduklarn belirtti.

Örencilerine de kan bann önemini her frsatta anlattn dile getiren Kartal öyle devam etti:

Kan bann zararl olduuyla ilgili yanl bir alg var. Ben 50den fazla kan banda bulundum ve tabii bünyeyle de alakal ama belirli artlar tayan insanlarda kan bana yönelik herhangi bir zararn olduunu görmedim. Uzmanlar da böyle söylüyor. Ben çok faydasn görüyorum. Kan verdiim gün kendimi hafiflemi hissediyorum.

Kartal, Verdiimiz kan üç cana gidiyor ve doaya bir fidan olarak geri dönüyor. Tabii bu bilinçte olmak da güzel. u an benim adma nerede dikildiini bilmediim onlarca aaç var. Kan herhangi bir teknolojik bir laboratuvarda üretemiyoruz. Üreten biziz. O halde insanlara faydal olmak zorundayz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git