19 aylık Murat'ın midesinden 17 mıknatıs çıktı

19 aylık Murat Özdemir'in midesinden, birbirine yapışık halde 17 adet mıknatıs çıkarıldı.

Haberler 25.10.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Murat Özdemir adl bebek, geçen hafta aniden rahatszlannca kentteki özel bir hastaneye götürüldü. çekilen röntgende, bebein midesinde çok sayda yabanc cisim bulunduu belirlendi. Ailesinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürdüü Murat Özdemir, tedaviye alnd. Yaplan tetkikler sonucu, Murat bebein çok sayda mknats yuttuu tespit edildi. çocuk Gastroenteroloji Öretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz tarafndan ameliyata alnan Murat Özdemirin midesindeki 5 milimetre boyutunda 17 adet mknats operasyonla çkarld. Bebein yuttuu mknatslarn yaparak bilezik eklini ald ve mideyi deldii belirlendi. Özdemirin Pamukkale Üniversitesi Hastanesindeki tedavisi devam sürüyor.

HAYAT SONUçLAR DOURABLR

Ameliyat gerçekletiren çocuk Gastroenteroloji Öretim Üyesi Doç. Dr. Halil Kocamaz, çocuklarda mknats yutma çok tehlikeli bir durumdur. Ailelerin bu konuda dikkatli olmas yönünde uyaryoruz dedi.

Doç. Dr. Kocamaz, hastann midesinden yabanc cisimleri endoskopi yöntemiyle çkarttklarn belirterek, Yabanc cisimlerin boncuk benzeri mknatslar olduunu gördük. Ameliyatta çkarmak için kullandmz aletlere de iddetli bir ekilde yapt. Cisimlerin midenin içini delerek gömüldüünü fark ettik. Baarl bir operasyonla mknatslar mideden çkardk dedi.

Mknatslarn 1 aydr çocuun midesinde olduunu düündüklerini dile getiren Doç. Dr. Kocamaz, Fark edilmeseydi, midedeki delik büyüyebilir, hayati sonuçlar dourabilirdi. çocuklar bu tür küçük renkli cisimlere ilgi duyuyorlar. çocuklarda mknats yutma çok tehlikeli bir durumdur. Pandemi döneminde bu tür olaylar artt. Ailelerin bu konuda dikkatli olmas yönünde uyaryoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git