19 gün sonra cesedi bulundu

TUNCELİ'nin Ovacık ilçesinde, 15 Haziran'da, hareket halindeki yolcu otobüsünün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri'ne düşerek, kaybolan çoban Engin Eroğlu'nun (28) 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Eroğlu'nun cesedi, düştüğü yere 8 kilometre uzaklıktaki suda bulundu.

Haberler 04.07.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yoncal köyünde çobanlk yapan Engin Erolu, 15 Haziran günü öle saatlerinde, hayvanlarn otlatmak için evden ayrld. Hayvanlarn akam köye babo dönmesi üzerine ailesi, telefonla arad Engine ulaamaynca kayp ihbarnda bulundu. Bunun üzerine bölgeye, jandarma ve AFAD ekipleri ile UMKE sevk edildi. Bölgede yaplan aramalarda, Munzur Nehri kysnda, Eroluna ait cep telefonu ve apka bulundu. Enginin de bulunmas için aramalar, bu bölgede younlatrld.

Engin Erolunu arama çalmalar, 18 gün boyunca stanbul, Ankara, zmir ve Mersin belediyelerinde görevli 50 kiiden oluturulan su alt arama- kurtarma ekibinin yan sra AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile çok sayda gönüllü tarafndan yürütüldü. Arama çalmalarnda bugün 19uncu güne girilirken, sabah saatlerinde, Erolunun cansz bedenine ulald. Erolunun cesedi, nehre dütüü Yoncal köyünden 8 kilometre uzaklkta yer alan Aatorunoba köyündeki suda bulundu. Bölgeye çok sayda jandarma ekibi sevk edildi.

CESET, NEHRN çNDEK çALILIKLARA TAKILMI HALDE BULUNDU

Sabah saatlerinde Engin Erolunu bulmak amacyla gönüllü olarak Munzur Nehrinde arama yapan bir grup, Aa Torunoba köyü yaknlarnda suyun dibinde bir insan cesedinin olduu fark etti. Gönüllülerin ihbaryla bölgeye jandarma, salk görevlileri, su alt arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye gelen Jandarma ekipleri, çevrede güvenlik eridine aldktan sonra, AFAD ile stanbul ve Ankara büyükehir belediyelerin bünyesindeki su alt arama kurtarma ekipleri Munzur Nehrinde Engin Erolunun cesedini suyun içindeki çallklara taklm halde buldu.

Ovack Cumhuriyet Savcsnn talimatyla Engin Erolunun sudan çkarlan cenazesi ön otopsi için hastane morguna kaldrld. Ovack Devlet Hastanesinde ön otopsinin ardndan Erolunun kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacyla ceset, Malatya Adli Tp Kurumuna gönderildi.

YAKINLARI SNR KRZ GEçRD

Engin Erolunun cansz bedeninin Munzur Nehrinde çkarld srda yaknlar sinir krizi geçirdi. Bölgede bulunan salk görevlileri, fenalaan Engin Erolunun yaknlarna müdahalede bulundu. Malatya Adli Tp Kurumundaki otopsinin tamamlanmasnn ardndan Engin Erolu, Ovack ilçesindeki Yoncal köyünde topraa verilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git