19 yaşındaki yürüme ve konuşma engelli Melisa, yardım bekliyor

ELAZIĞ'da 5 yıl önce oturdukları evin balkonundan düşmesi sonucu ağır yaralanan Melisa Çağrıbay, beyninde oluşan hasar nedeniyle yürüme ve konuşma yetisini yeniden kazanmak için devlet büyükleri ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Haberler 30.05.2017 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sürsürü Mahallesinde oturan 3 çocuk annesi Sevda çarbay, einin oförlük yaptn belirterek, 19 yandaki kz Melisann 5 yl önce geçirdii kaza sonucu yataa mahkum olduunu, kznn tedavi olmas için yardm beklediini söyledi. Gözü yal anne çarbey, kznn tedavisini Elazda yaptramadn maddi imkanszlklar nedeniyle 8 ay önce tedaviye ara vermek zorunda kaldn anlatarak, yardm çarsnda bulundu.

Kznn yaadklarn gözyalar arasnda anlatan anne çarbay, kzn kaderine terk etmek istemediini belirterek, öyle devam etti:

UZANACAK YARDIM ELN BEKLYOR

Kzm 5 yl önce yüksekten düme sonucu beyninde hasar olutu. u an Melisa yatalak bir durumda konuamyor, yürüyemiyor. Melisann tedaviye ihtiyac var. Biz 5 yl içerisinde maddi imkanlarmz zorladk ancak bu kadar yapabildik. 8 ay önce doktorlar kök hücreye karar verdiler. En az 8 saat fizik tedavi yaptrmamz gerekiyor ama maddi imkanszlklarmz nedeniyle yaptramyoruz. Ben çocuumu böyle kaderine terk etmek istemiyorum. Ne olursunuz Allah rzas için bana bir yardm eli uzatn. u yavrum için bir yardm eli uzanmasn istiyorum.

Melisann tekrar yürüyebilmesi için tedavisinin mümkün olduunu ancak maddi skntlar nedeniyle yaptramadklarn ifade eden anne çarbey, u görüleri dile getirdi:

Evet tedavisi var. Biz yaptramyoruz. Melisa 8 ay öncesinde ropot tedavisi ile kaslar daha güçlüydü,ayakta durabiliyordu, imdi ayakta duramyor. Tedaviye ara verince kaslar kaybediyoruz. Tedavi ile bunlarn güçlenmesi gerektiini söyledi doktorlar. Ben kimseden para talep etmiyorum,sadece Melisann tedavi edilebilmesi için yetkililerden yardm bekliyorum. Tedavi istiyorum,Ameliyat için, fizik tedavi için yardm bekliyorum.Allah rzas için bir yardm elinin uzatlmasn bekliyorum.

Ana Sayfaya Git