2 aylık yavru köpeğin av tüfeği ile yaralanmasına 1 gözaltı

MARDİN'de 9 gün önce 2 aylık köpeği av tüfeğiyle bacaklarından vurarak yaralayan İ.A. (75), jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Durumu ağır olan ve 'Kuzey' adı verilen yavru köpeğin ön ayaklarının kesileceği belirtildi.

Haberler 03.07.2018 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yavru köpek Kuzey, daha donanml bir hastanede tedavisi için stanbula gönderildi.

Mazda ilçesinde 2 aylk köpek, 23 Haziranda kimlii belirsiz bir kii tarafndan av tüfeiyle ate edilerek bacaklarndan yaraland. Bacaklarna çok sayda saçma isabet eden yavru köpein, vurulduu yerde 5 gün kald için bacaklarnn kurtland ve enfeksiyon kapt örenildi. Hayvanseverler tarafndan bulunan yavru köpek, hemen Mardin Büyükehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. lk müdahalesi burada yaplan köpek, daha donanml bir hastanede tedavisi için stanbula gönderildi. Durumu ar olan yavru köpein ön ayaklarnn kesilecei belirtildi.

Mardin Büyükehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin sosyal medya hesabndan yaplan açklamada, Merkezimize gelen ihbar sonucu, koruma altna alan vatandatan teslim alnarak gerekli ilk müdahalesi yaplan ve veteriner hekimlerimizin yapt kontroller sonucunda vücudunda birçok saçma ve krklar tespit edilen köpeimiz Kuzeyin, stanbul Veteriner Tp Merkezine sevkine karar verildi ve tüm nakil ve tedavi masrafn Mardin Büyükehir Belediyesi üstlendi denildi.

Bu arada ar yaral yavru köpek Kuzeyin tedavi sürecinde, köpek oyun videolar izletilerek rehabilite edilmeye çalld örenildi.

ÜPHEL YAKALANDI

Yavru köpek Kuzeyin vurulmasyla ilgili çalmalarn sürdüren jandarma, üpheli .A.y gözaltna alnd. üpheli hakknda adli ve idari ilemlerin sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git