2 bin kişiye iftar Hamodan

Hamo Ağa olarak bilinen Mehmet Arslan: “Devletin ömrü 10, benim ömrüm 20 olur ise, Allah benim 20 yıllık ömrümü devlete versin”

Haberler 01.06.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Hamo Aa olarak bilinen Bismil lçe Ziraat Odas Bakan Mehmet Arslan, bölgedeki Kuran kursu ve mendereselerde okuyan örenciler ile hocalara ve kentin illeri gelenlerinin olduu yaklak 2 bin kiiye iftar yemei verdi. ftar yemei sonras konuan Aslan, Devletin ömrü 10 yl olsa, benim ömrüm 20 olur ise, Cenab Allah benim 20 yllk ömrümü devlete versin dedi.

Diyarbakrn Bismil ilçesinde 4 e ve 56 çocuu olan, 300 de torunu bulunduu belirtilen ve Hamo Aa olarak bilinen Bismil lçe Ziraat Odas Bakan Mehmet Arslan, ilçeye bal Iklar köyünde bulunan evinin avlusunda verdii iftar yemeine Sur lçe Kaymakam Abdullah çiftçi, Kuran kursu ve menderese hocalar, örenciler ve yaklak 2 bin kii katld. Hamo Aa ve olu Tahsin Aslan tarafndan karlanan misafirler, daha sonra avluya kurulan masalara geçerek iftarlarn açt.

HAMO AA

Verilen iftar yemeinin ardndan konuan Hamo Aa olarak bilinen Bismil lçe Ziraat Odas Bakan Mehmet Arslan, Ramazan ay münasebetiyle iftar yemei verdiini belirterek, Bu mübarek Ramazan ay gününde dostlarm toplayp bu güzel ortamda iftar yemei verdim. Allah onlardan ve devletten raz olsun. Devletin ömrü 10 yl olsa, benim ömrüm 20 olur ise, Cenab Allah benim 20 yllk ömrümü devlete versin. Hepimizin mübarek Kadir gecesi de mübarek olsun. Allah hepimizden ve devletimizden raz olsun dedi.

Aslann olu Tahsin Aslan ise, Allah raz olsun katlan tüm dostlardan ve misafirlerden. Özellikle Kuran kursu ve mendereslerden katlan örenci ve hocalarmzn katlmna yönelik younluumuz oldu. te etrafmzdaki komularmz, köylerimiz ve akrabalarmz burada topladk. Varsa bir krgnlk ve küskünlüü Ramazan aynda bir araya gelip bu krgnlk ve küskünlüü giderilmesi, birbirlerinin sevmesi bir birlerine sayg göstermesi için böyle bir iftar yemei verdik. Katlan tüm herkesten Allah raz olsun diye konutu.

Yemee katlanlar, daha sonra Hamo Aa olarak bilinen Mehmet Aslan ve olu Tahsin Aslan ile bir süre çay içip sohbet ettikten sonra teekkür ederek köyden ayrld.

Ana Sayfaya Git