2. ele belge zorunluluğu

Mardin'de ikinci el eşya alım ve satımında belge zorunluluğu getirildi.

Haberler 25.02.2022 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Mardin Valilii, hrszlk suçuna konu eyann ikinci el piyasasnda satnn önlenmesi amacyla hurda ve ikinci el malzeme alm satmlarnda belge zorunluluu getirildiini duyurdu.

HIRSIZLIKLARA KARI

Valilikten yaplan açklamada, kiilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluunu salamann, temel hak ve hürriyetlerini korumann devletin asli görev ve sorumluluklarndan olduu, devletin bata kolluk kuvvetleri olmak üzere görevli tüm kurumlar vastasyla toplumda huzur ve sükunu bozan her türlü suç ve suçluyla mücadele ettii, vatandalarn günlük hayatlarnn aksama ve sknt olmakszn idamesine ilikin her türlü tedbiri ald belirtildi.

KNC EL SATITA

Vatandalar için maddi ve manevi zararlara, kiilerin kendilerini güvende hissetmemesine ve suç kaygsnn artmasna neden olarak genel asayii olumsuz etkileyen hrszln, kolluk birimlerince alnan önlemler ve olaylarn aydnlatlmasnda gösterilen gayretler sayesinde son dönemlerde azalma eiliminde olsa da Türkiyede en sk karlalan asayi olaylar arasnda yer ald aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Hrszlk suçuna konu eyann ikinci el piyasasnda alm satm hrszln neden olduu maddi manevi zararlar artrmakta ve adli birimlerce olaylarn aydnlatlmasn engelleyebilmektedir. Suç eyasnn satn alnmas veya kabul edilmesi 5237 sayl Türk Ceza Kanununda bir suç olarak yer almakla birlikte çalnt eyalarn çabuk el ve yer deitirmesi, ikinci el piyasasnda herhangi bir kayt tutulmadan ve belge olmadan al satnn yaplabilmesi çalnt eyalara ulalmasn ve üphelilerin tespitini zorlatrmaktadr.

BELGE ZORUNLULUU

Hrszlk suçuna konu eyann ikinci el piyasasnda satnn önlenmesi amacyla hurda ve ikinci el malzeme alm satmlarnda belge zorunluluu getirildii kaydedilen açklamada, bata kolluk, zabta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine arlk verilecei, yaplan denetimler srasnda aksine hareket edenlerin tespit edilmesi halinde belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde adli ve idari ilemler yaplarak, 5326 sayl Kabahatler Kanununun 32. maddesinde öngörülen idari para cezasnn uygulanaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git