2 milyon turist ağırladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da 2 milyon turist ağırladıklarını ve 600 bin konaklama gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberler 16.11.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRSAB Körfez Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri ve çanakkalede bulunan tur operatörleri Güneydouya info gezisi düzenledi. TÜRSABn destekleri ile düzenlenen gezide Körfez BTK Bakan Ahmet çelik, Körfez BTK Yönetimi ve çanakkalede bulunan acenteler Gaziantep, anlurfa, Mardin, Batman, ve Diyarbakr ziyaret ederek tarihi ve kültürel mekanlar gezdi.

TURZM HAREKETLL

Diyarbakra gerçekletirilen info gezisiyle ilgili açklama yapan TÜRSAB Güneydou Bölge Temsil Kurulu Bakan Mehmet Akyl, tur operatörlerine kentin tarihi ve turistik alanlarn gezdirerek bölgenin en iyi ekilde tannmasn ve tur programlarna dahil edilmesini salayacaklarn söyledi. Geçen ay Trakya bölgesi tur operatörlerini arladklarn bu ay ise çanakkale ve Balkesirde bulunun 40 tur operatörünü arladklarn belirten Bakan Akyl, TÜRSAB genel merkezimiz tarafndan organize edilen info turlar kapsamnda bölgeye 600 tur operatörünü getirilecek. Bu ikinci programmzdr ve ilk programda 40 kiilik bir Trakya bölgesi tur operatörünü kentimizde arladk.

2 MLYON TURST DDASI

Bu ay ise TÜRSAB çanakkale bölgesi bünyesindeki 40 tur operatörlerimizi misafir ettik. Gezi programmz Gaziantepten balayp anlurfa, Mardin ve ardndan Diyarbakr program olarak düzenlendi. Tur operatörlerimize Diyarbakrn tarihi, turistik mekanlarn tantyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bunun gibi 8 programmz daha olacak. Geçtiimiz yl kentimize 2 milyona yakn bir turist potansiyeli belirlemi ve hedeflemitik. Bu hedefimizi gerçekletirdik ve bu yl daha da fazlasn hedefliyoruz. Bu sene 600 bin civarnda bir konaklamaya ulatk. Ama günübirlik gezilerle Diyarbakra 2 milyonun üzerinde turist geldi. Bölgeye düzenlenen turlarn ardndan bölgeye ilikin olumsuz algda deimektedir. 600 tur operatörünün Diyarbakra gelmesi alglarn deimesi açsndan çok önemlidir dedi.

Ana Sayfaya Git