2 Nisan'da başlıyor

E-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart, Türkiye genelinde 9 bin 700 personeli bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren çipli kimliklerin yanı sıra ehliyet ve pasaport vermeye başlayacağını, ancak yetersiz altyapı ve iş yükü nedeniyle büyük sorun yaşanacağını söyledi.

Haberler 22.03.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugüne kadar yaklak 20 milyon çipli yeni kimlik kart datan nüfus çalanlarnn, ehliyet ve pasaport devri ile birlikte yetersiz personel ve altyap nedeniyle tkanma yaayacan belirten E-Nüfus Sendikas Genel Bakan Ali Kart, aylar öncesinden nüfus müdürlüklerine uyarlarda bulunmalarna karn çözüm üretilmediini kaydetti.

2 NSAN TARHNDE DEVREDLYOR

2 Nisanda pasaport ve ehliyet ilemlerinin nüfus müdürlüklerine devredileceini ifade eden Bakan Kart, Sendika olarak aylar öncesinden nüfus müdürlüklerinin personel ve fiziki altyap eksikliklerine dikkat çekmemize ramen, henüz eksikler tamamlanmadan devir ilemi gerçekleiyor. Kamuoyunun bildii üzere normal i ve ilemlerimizin yannda, çipli kimlie geçilmesiyle nüfus müdürlüklerimizde younluk devam etmektedir.

SAATLERCE SIRA BEKLENECEK

Bunun yanna imdi de pasaport ve ehliyet ilemleri ekleniyor, ilk bakta vatandaa tek elden ilem yapma kolayl gibi görülse de saatlerce sra beklenerek yaplacak ilemden olumlu bir geri bildirim alnamayaca aikardr. Vatandan mutlu olmas bir yana, ikayetler de artacaktr. Emniyet müdürlüklerinde görev yapan 5 bin personelin sahada görevlendirmesi amacyla düünülen bu devir ileminin, personel atamas yapmadan nüfus müdürlüklerine devredilmesi, younluumuzu hat safhaya çkaracaktr dedi.

çÖZÜM 5 BN PERSONEL ATAMASI

Kart, nüfus müdürlüklerindeki personelin i yükünün altndan kalkabilmesi için 5 bin yeni personel atanmasnn art olduunu ifade ederek, Bizler, yaanabilecek problemler öncesi testi krlmadan uyar görevimizi yapmak istiyoruz. Nüfus personellerimiz verilen her görevi özveri ile yerine getirmektedir. Ancak geldiimiz noktada üzerimizdeki yükün arl tayamayacamz boyuta gelmitir. Nüfus personeli eksikliinin en az 5 bin yeni personel atanmas, baz ilçe nüfus müdürlüklerimizin konumu nedeniyle güvenlik sorunlarnn giderilmesini ve ilem yapacamz cihazlarn daha kaliteli haline getirilmesini bekliyoruz. Bu eksiklerin giderilemedii durumda, ehliyet ve pasaport ilemlerinin nüfus müdürlüklerine devrinin ertelenip, öncelikle bir pilot bölgede uygulamaya konularak daha salkl bir geçi sürecinin iletilmesini bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git