2. Ordu devrede!

Irak sınırındaPKK kıskaca alındı. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in yönettiği operasyona 3 bin askerin yanı sıra 200 güvenlik korucusu da destek veriyor.

Haberler 25.04.2017 - 07:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesinde PKKllara yönelik Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) düzenlenen operasyonda örgüte büyük darbe vuruluyor.

Örgütün Irakn kuzeyinden Türkiyeye szmasn engellemek, aralarnda örgüt yöneticilerinin de bulunduu PKKllar etkisiz hale getirmek, örgüt mensuplarnca kullanlan snak, barnak ve depo alanlarn imha etmek için 19 Nisanda balatlan, ehit Jandarma Uzman çavu Yunus Ertürk operasyonu baaryla sürüyor.

2. Ordu Komutan Korgeneral smail Metin Temelin yönettii operasyona 3 bin askerin yan sra 200 güvenlik korucusu da destek veriyor.

- Operasyona ismi verildi

Operasyona, Gabar Da bölgesinde 4 Nisan günü PKKya yönelik güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, arama faaliyeti yürüten askerlerin geçii srasnda örgüt üyelerinin araziye önceden tuzaklad el yapm patlaycy infilak ettirmesi sonucu ehit düen 3 askerden Uzman çavu Yunus Ertürkün ad verildi.

Operasyonda Onba Mehmet Yavan ile Uzman çavu Ufuk Bingöl de ehit olmutu.

rnak 23. Jandarma Snr Tümen Komutanlna bal Hudut Özel Harekat birliklerince Irak snrndaki Bestler Dereler, Geymiule, Nezirkna ve Hisarkap bölgelerinde younlaan operasyonda söz konusu bölgede tespit edilen teröristlerin bulunduu barnma alanlar ate altna alnarak imha ediliyor.

nsansz hava arac (HA) ile görüntülenen teröristlerin kaç güzergahlarna helikopterlerle sevk edilen güvenlik güçleri indiriliyor.

- 40 terörist etkisiz hale getirildi

Geni kapsaml operasyonda dün itibaryla etkisiz hale getirilenlerin says 40a yükseldi. Arazide yürütülen arama çalmalarnda tespit edilen snak ve barnaklarda çok sayda silah ve mühimmat ile yaam malzemesi ele geçirildi. Snak ve barnaklar güvenlik güçlerince imha edildi.

- Haç eklinde kolye çkt

Etkisiz hale getirilenlerin arasnda Bestler-Dereler bölgesinin sözde cephe sorumlusu ran asll Saro kod adl Salar Acem de bulunuyor. Acemin boynunda Hazreti sa figürlü haç eklinde kolye bulundu.

Bölgedeki operasyon hava destekli devam ediyor.

Ana Sayfaya Git