2 polis, linçten kurtardıkları Ceren'in katilinin kaçmasını yaralı halde engellemiş

Ordu'da, balerin Ceren Özdemir'i (20) bıçaklayarak, öldüren Özgür Arduç'un (35), kendisini sokak ortasında linçten kurtarıp, gözaltına alan 2 polisi kelepçe takılmadan, hızla bindirildiği polis aracında bıçakladığı ortaya çıktı. Arduç'un kaçmasını yaralı halde engelleyen polislerin Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberler 09.12.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orduda, 3 Aralk Sal günü saat 19.30 sralarnda, Altnordu ilçesine bal Zaferi Milli Mahallesinde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü 3üncü snf örencisi olan Ceren Özdemir, ders verdii bale kursundan çkp, geldii evinin önünde, ablas Gizem Özdemiri cep telefonundan arayarak, apartmann giri kapsnn anahtarn pencereden atmasn istedi. Abla Gizem Özdemir de pencereye çkp, kardeine anahtar att. Kapy açp binaya giren Ceren Özdemir, arkasndan gelen bir kii tarafndan bçakland.

Kalbine ve karnna ald bçak darbeleriyle ar yaralanan genç kz, yere yld. çlklar üzerine evden çkan abla, Cereni kanlar içinde buldu. hbarla gelen salk görevlileri, ar yaral Cereni, Ordu Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrd. Kalbinden ve karnndan bçakland belirlenen Ceren, hemen ameliyata alnd. Ancak, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamad.

KATL ZANLISI, SUç MAKNES çIKTI

Cinayetin ardndan Ordu Emniyet Müdürlüü saldrgan yakalamak için harekete geçerek özel ekip kurdu. Cerenin bale dersi verdii kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldii belirlendi. Polis, güzergahtaki ve olay yerindeki güvenlik kameralar ile mobese kaytlarn mercek altna ald. Görüntülerden Cerenin, evine yürüdüü srada gri renkte ve kapüonlu mont giyen saldrgan tarafndan takip edildii ortaya çkt. Yaplan aratrmalar sonunda görüntüdeki kiinin, 12 suçtan sabkas bulunan ve 1 Aralk günü cezaevinden firar eden uyuturucu bamls Özgür Arduç olduu belirlendi.

YARALI POLSLER, KAçMASINA ENGEL OLMU

Polis, izini sürdüü katil zanls Özgür Arduçu 4 Aralkta, esnafn ihbaryla otogar yaknlarnda, Altnordu ilçesi Yenimahallede yakalad. Tannmamak için siyah mont giyen Arduçu polis ekipleri yakalad. Bu srada çevredekiler, büyük tepki gösterdikleri katil zanlsn linç etmeye kalkt. Öfkeli kalabala güçlükle engel olan polisler, kelepçe takmayarak, üzeri aranmadan, katil zanlsn hzla ekip otosuna bindirdi. Arduçun, yakaland noktadan uzaklatrlp, emniyete götürüldüü srada, bir anda belinden çkard bçakla yannda ve ön koltukta oturan 2 polis memurunu yaralad ortaya çkt. Polislerin yaral halde hemen müdahale edip, Arduçun kaçmasna engel olduu örenildi. Takviye ekiplerin gelmesiyle Özgür Arduçun, ayn aracn kafesli olan bagaj ksmna koyularak, emniyete götürüldüü belirtildi. Bu anlar ise çevredekiler tarafndan cep telefonu kamerasyla kaydedildi.

Ordu Devlet Hastanesinde tedavi gören yaral 2 polisin, genel salk durumunun iyi olduu örenildi.

ASKERLE ELVERL DEL RAPORU VERLM

Öte yandan Özgür Arduçun, 9 Mart ve 5 Nisan 2005 tarihlerinde askerlikten firar ettii, 2005 ylnn Mays aynda ise askeri cezaevinde isyana kalkt, askerlie elverili olup, olmadnn belirlenmesi için Sarkam Askeri Hastanesi Psikiyatri Kliniinde tedaviye alnd ortaya çkt. Arduçun, o yllardaki ruhsal durum muayenesi sonucu antisosyal kiilik bozukluu bulunduu ve askerlie elverili olmad yönünde rapor verilip, terhis edildii örenildi.

Özgür Arduç hakknda, uzman hekimlerce hazrlanan raporda, Mizac kzgn ve sosyabilitesi güven telkin etmiyor. çocukluundan beri otoriteyle problemlerinin olduu, impulsivite (düünmeden harekete geçme), saldrganlk, askerliin gereklerini yerine getirmedii, suç ilemeye meyilli olduu anlalmaktadr denildii ortaya çkt.

Emniyette Ceren Özdemiri öldürdüünü itiraf eden ve cinayetten 2 gün önce açk cezaevinden firar ettii ortaya çkan Özgür Arduç, sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutuklanm, Ordu Kapal Ceza nfaz Kurumundan Van Yüksek Güvenlikli Ceza nfaz Kurumuna sevk edilmiti.

Ana Sayfaya Git