2 yıl önce öldü diye taziye kurdurtmuş

KAYSERİ'de geçen cumartesi günü Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bomba yüklü araçla hain saldırıyı yaptığı belirtilen PKK'lı Kasim Yıldırımçakar'ın, Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Sarıköy Mahallesi'nde oturan baba evinde dün sabah jandarma arama yaptı.

Haberler 22.12.2016 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tehis için aile fertlerinden DNA örnei alnrken, PKKnn 2 yl önce Kasm Yldrmçakarn öldüünü söyleyip, taziye çadr kurdurduu ortaya çkt.

Kayseride geçen cumartesi günü Komando Tugayndan çar iznine çkan askerleri tayan halk otobüsüne bomba yüklü araçla saldr düzenleyen ve 14 askeri ehit eden, çou asker 55 kiinin yaralanmasna neden olan PKKl Özalp nüfusuna kaytl Kasm Yldrmçakar olduu belirtilmesi üzerine jandarma harekete geçti. Kayseri Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda dün sabah saatlerinde jandarma, Ylrdrmçakar ailesinin oturduu Özalp lçesine 7 kilometre uzaklktaki Sarköy Mahallesine gitti.

2 YIL ÖNCE TAZYE KURULMU

Terörist Kasm Yldrmçakarn Sarköy Mahallesindeki babasnn evinde kapsaml arama yapan jandarma, evde kullanlan cep telefonlarna ve baz belgelere incelenmek üzere el koydu. Teröristin kimlik tespitinin kesinlemesi için babas smail Hakk Yldrmçakar ve aile fertlerinden DNA testi için örnek alnaca da belirtildi.

Olayn duyulmasnn ardndan Sarköy Mahallesinde oturanlar büyük bir ok yaad. Mahalle sakinleri, PKKnn 2 yl önce terörist Kasm Yldrmçakarn öldüünü bildirdiini ve mahallede taziye çadr bile kurulduunu söyledi. Adlarnn açklanmasn istemeyen köylüler, PKKdan öldüü haberi geldi. O zaman taziye çadr bile kurduruldu ama nedense cenazesi gelmemiti dedi.

Güvenlik birimleri, bu yöntemle terörist Kasm Yldrmçakarn nüfus kaydndan düürülüp aranmamasn salamann amaçlandn deerlendiriyor.

SOYADIMIZI DETRECEZ

Ak Parti Özalp lçe Bakan Orhan Yldrmçakar da soyad benzerlii nedeniyle sknt yaadn söyledi. Bakan Yldrmçakar, teröristle bir akrabalklarnn olmadn belirterek, Özalpte Yldrmçakar soyadn tayan çok aile var. 3 ayr mahallede bu soyad tayan aileler yayor. Teröristin soyadmz tamasndan çok, Özalpli olmas bizi üzmütür. Biz her zaman terörün karsnda olduk. Özalp halk da bu konuda çok üzgün. Biz uzun zamandr bu soyadn deitirmeyi istiyorduk. Bu olaydan sonra soyadmz deitirmeye tam olarak karar verdik dedi.

Ana Sayfaya Git