20 bin tacizci!

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarıyla ilgili alınacak tedbirlere yönelik, 6 bakanlığın ortaklaşa çalışma yürüttüğünü belirtti. Cinsel suçtan 18 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu ifade eden Gül, ''Uyuşturucudan 51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hırsızlık suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü, cinsel suçlar ve ırza geçmeden 18 bin 492 kişi tutuklu ve hükümlü var. Bu konuda hem cezaların artırılması hem de bu konudaki duyarlılık sebebiyle çok yoğun tedbirler gündeme gelmiştir'' dedi.

Haberler 11.03.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül Konya ziyareti esnasnda gazetecilerin sorularn cevaplad. Bir gazetecinin, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Ceza leri Genel Müdürlüünün bastrd kitapçkla, yargya bask yapld yönündeki açklamasnn sorulmas üzerine Bakan Gül, yargya basknn söz konusu olmadn belirtti. Yargya hiç kimsenin talimat veremeyeceini ifade eden Gül, unlar söyledi:

Oradaki konu, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra soruturmalarla ilgili savclarn görülerinin derlenmesi, bu konudaki birtakm önerilerin, tavsiyelerin, görülerin derlenmesine yönelik. Orada ne söyleniyor; hkim ve savclarla ilgili soruturmalar yaplrken Hkimler ve Savclar Kurulu (HSK), idari açdan da soruturma yapmaktadr. Bir hkim, savc, FETÖ veya baka örgütle balants varsa, bu konudaki soruturmay yapan yer Hkim ve Savclar Kuruludur. Bir kiinin FETÖ ile balants varsa, bununla ilgili delilleri vardr, tutanaklar vardr, bu tutanaklar adli soruturmalarda çok önemli deliller olabilir. Bu nitelii tayabilir. Bu konuda da, hkim ve savclarla ilgili bir soruturmada, orada da bu belgelerden istifade edilsin yönündeki önerilerin, görülerin derlenmesine yöneliktir.

Gül, Klçdarolunun bu öneriyi desteklemesi gerekirken, yargy lekelemeye çaltn söyledi. Bakan Gül, CHP Milletvekili lhan Cihanere Cumhuriyet Savcl döneminde soruturma açan yarg mensuplarnn da FETÖcü olduklarna dair bilgilerin HSKda olduunu bu nedenle onlarn ihraç edildiini kaydetti.

çOCUK STSMARI

Adalet Bakan Gül, çocuk istismarna yönelik soru üzerine ise 6 bakanln, hem uygulanacak ceza hem de alnacak tedbirlere yönelik çalmalar sürdürdüünü belirtti. Gül, öyle konutu:

Devlet Memurlar Kanununda bu tür kiilerin memur olamayaca, bu tür konularla yarg önüne gelmi olan kiilerin, baz ilerde çaltrlmamas, çocuklardan uzak tutulmas ve bunlarn test edilmesi, çocuklara yakn temas edecek meslek gruplarnda baz testlere tabi tutulduktan sonra orada çaltrlmas ve sabka kaydnda bu kiilerin suçlarnn gözükmesi gibi tedbirler ve infaz kanununda bu tür suçlar ileyen sanklarla ilgili birtakm tedbirlerin artrlmasna yönelik çalmalar devam etmektedir. Kimyasal kastrasyon dediimiz tedbiri de, bu iin bütün sorunu kökten çözecek tedbir olarak deil; hkimin, Salk Bakanl yetkilileriyle istiaresi sonucunda her vakaya özgü dosyann kiiselletirilerek, o kiiye bu tedbir uygulanrsa, faydal olacak bir durum varsa bu tedbirin uygulanaca düzenlemeyi tartyoruz.

CNSEL SUçLAR VE IRZA GEçMEDEN 18 BN 492 K TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ

Cinsel istismar, uyuturucu ve hrszlk gibi suçlardan cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü saysn da açklayan Bakan Gül, unlar söyledi: Uyuturucudan 51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hrszlk suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü, cinsel suçlar ve rza geçmeden 18 bin 492 kii tutuklu ve hükümlü var. Bu konuda hem cezalarn artrlmas hem de bu konudaki duyarllk sebebiyle çok youn tedbirler gündeme gelmitir. Asl olan, bu olaylarn hiç mahkeme ve karakola intikal etmeden önlenebilmesidir. Bu konuda da el birliiyle bilinçli birey, bilinçli toplumla bu konular amak için gerekli çalmalar yapacaz.

AHMET IK VE MURAT SABUNCUNUN TAHLYE EDLMES

Bakan Gül, Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarnn yargland davada Ahmet k ve Murat Sabuncunun tahliye edilmesiyle ilgili soru üzerine, karara saygl olduklarn belirtti. Türkiyede yargnn bamsz olduunu ve herkesin mahkeme kararlarna sayg duymas gerektiini ifade eden Gül, mahkeme kararlarnn da herkesi baladn kaydetti.

Ana Sayfaya Git