20 üniversiteli Berçelan Yaylası'nı gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Damla Projesi' kapsamında 20 ünversiteli genç Hakkari'nin 3 bin 400 rakımlı Berçelan Yaylası'nı gezdi. Dört mevsimin yaşandığı yaylada bazı öğrenciler buz gibi sularda yüzerken, bazı öğrenciler de Temmuz ayında kar kütleleri üzerinde kaymanın keyfini çıkardı.

Haberler 31.07.2017 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin batsnda oturan gençlerin, Dou ve Güneydou Bölgelerinyakndan tanmas ve yöre halkyla bütünlemesini salamak amacyla Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan Damla Projesi balatld. Bu proje kapsamnda Hakkariye gelen Türkiyenin çeitli üniversitelerinde okuyan 20 genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reit Güldal bakanlnda 3 bin 400 rakml Berçelan Yaylasna çkt. Kent merkezine 25 kilometre uzaklkta bulunan yaylaya belirli bir noktaya kadar araçlarla giden üniversite örencileri, daha sonra 4 kilometre yürüyerek bölgeye ulat.

HEM YÜZDÜLER HEM DE KAYDILAR

Berçelan Yaylasn gezen baz örenciler, Seyithan ve Lisa göllerinin souk sularna aldrmadan yüzerken baz örenciler de 4 mevsimin yaand yaylada Temmuz aynda gördükleri kar kütlelerinde kaymann keyfini çkard. Gönüllerince elenen örenciler, yaylada Türkçe ve Kürtçe arklar eliinde halay çekti. Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü tarafndan yaylann doa güzellikleri arasnda örencilere de çeitli ikramlar yapt. Ankara Hacatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi örencisi Esra Ylmaz, gelmeden önce Hakkariye ön yargl geldiini, ancak gelip gördükten sonra kafalarndaki o ön yargnn tamamen silindiini söyledi.

BERçELAN YAYLASINA HAYRAN KALDIK

Hakkari ve ilçelerini 6 gün gezdiklerini anlatan Ylmaz, Berçelan Yaylasn çok beendiklerini belirterek, öyle dedi:

Buras çok güzel bir yer. Farkl insanlarn kalplerine girebilmeyi örendik. Buralar gerçekten gelinmesi, gezilmesi, görülmesi gereken yerler. Gelmeden önce bölgede terör olaylar ve çatma ortam oluyor gibi düündük. Ama inann bölgenin insanlar o kadar samimi, o kadar içten karlad ki bizi ben gerçekten batda Ankarada bu samimiyeti göremedim. Bizleri misafir edip sürekli ikramlarda bulundular. Her türlü iyilii, güzellii bize sundular ve kalpleriyle geldiler, biz de onlara kalplerimizle geldik. Meslee geçtiimde ilk tercihlerim arasnda Hakkari yer alacak.

Marmara Üniversitesinde Yüksek lisans yapan Manisal ngilizce Öretmeni ube Ergin ise, Hakkaride mutluluun doruklarnda olduklarn söyledi. Ergin, Türkiyenin dört bir yannda sosyal sorumluluk projemizi gerçekletirmekteyiz. Hakkariye gelmeden önce çok önyarglymz. Ama tabi ki buraya kar bir merakm var. yi ki o merak beni buraya getirmi. Buradaki insanlar korunmu bir samimiyete sahip. zmirde düündüümüz samimiyet aslnda buradaym. Yaylada Hakkarili bir anne ile birlikteyiz. Kendi annem gibi ona sarlyorum dedi.

Gençlik ve Spor l Müdürü Reit Güldal ise Gençlik ve Spor Bakanlnn balatt Damla projesi kapsamnda Türkiyenin çeitli üniversitelerinde okuyan ve doktora yapan örencilerin Hakkari ve ilçelerini yakndan tanma ve gezme frsat bulduunu anlatt. Güldal, gelen örencilerin yöre insanyla kaynatn ve bölgeye hayran kaldklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git