20 yıl sonra suları aktı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Güroluk Mahallesi'nin 20 yıldır süren temiz içme suyu sorunu, Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğünün çalışması sonucu çözüldü.

Haberler 29.03.2019 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesi Güroluk Mahallesinde yaayan vatandalar, Büyükehir Belediyesince yürütülen çalma sonucu 20 yl sonra temiz içme suyuna kavutu.

Yaklak 20 yldr temiz içme sular olmayan ve ihtiyaçlarn kuyudan gideren, 150 haneli, 750 nüfuslu Güroluk Mahallesindeki vatandalar, sorunlarnn çözümü için yaptklar giriimlerden sonuç alamad.

Son olarak görevlendirme yaplan Büyükehir Belediyesine bavuran vatandalar, Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü yetkilileriyle görüerek, sorunlarnn çözülmesi talebinde bulundu.

DSKnin yürüttüü çalma sayesinde temiz içme suyuna kavuan vatandalarn yüzü güldü.

- Allaha ükür suya kavutuk

Muhtar Hüseyin Karagöz, yllardr yaadklar sorunun DSK tarafndan çözüldüünü söyledi.

Daha önce kullandklar kuyu suyunun salkl olmadn anlatan Karagöz, Hemen her gün köyümüzden doktora giden çocuk ve yetikinler vard. Allah devletimizden raz olsun. Müracaatta bulunduk, onlar da destek oldu. Allaha ükür, suya kavutuk. dedi.

Karagöz, Keke yllar önce olsayd. Temiz suyu görünce milletin yüzü güldü. nallah bundan sonra susuz yaz geçirmeyeceiz. ifadelerini kulland.

- Hükümetten Allah raz olsun

Vatandalardan Zehra Karagöz, yllardr su sknts yaadklarn dile getirdi.

Temizlik ve yemek gibi temel gereksinimler için ihtiyaç duyduklar suyu bulamadklarn kaydeden Karagöz, daha önce suyu, uzak mesafeden bidonlarla srtlarnda tadklarn belirtti.

Karagöz, Suyun gelmesiyle rahata kavutuk. Hükümetten Allah raz olsun, eksikliklerini vermesin. Eksik hiçbir ey kalmam. Artk zahmetli bir durum kalmad. Sürekli onlara dua ediyorum. diye konutu.

- Salkl ve sürekli su temini salanm oldu

DSK Genel Müdür Vekili Mehmet Frat Tuti de vatandalarn talebi üzerine hzla çalmalara balandn bildirdi.

Mahalleye keson kuyu yaptklarn ifade eden Tuti, deponun yan sra 2 bin 300 metre terfi ve enerji nakil hatlaryla vatanda temiz içme suyuna kavuturacak sistemi tamamladklarn vurgulad.

Mahallenin temiz içme suyu skntsn tamamen çözdüklerini belirten Tuti, Depolarmzn bakm ve onarm, klor cihazlarnn da montaj yapld. Artk mahalleye daha salkl ve sürekli su temini salanm oldu. dedi.

Tuti, Diyarbakr genelinde birçok köyde benzer çalmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Gürolukun ayr bir önemi bulunduuna iaret eden Tuti, 20 yldr bu anlamda bir çalmann yaplmamas, vatandalarmzn sknt yaamas nedeniyle, bu çalma bizim için önemli oldu. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git