200 fabrika var itfaiye aracı yok

TÜRKİYE'nin birçok sanayi bölgesi, son dönemde fabrika yangınlarıyla gündeme gelirken, Diyarbakır merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan ve 200 fabrikanın yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) itfaiye aracı olmamasına sanayiciler tepki gösteriyor.

Haberler 06.07.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr OSBde, son 3 ayda, 3 fabrikada meydana gelen yangn sonucu 1 fabrika küle dönerken, 2 fabrikada ise hasar olutu. OSBdeki mobilya fabrikasnda görevli i güvenlii uzman Ali Uçak, geçen pazartesi günü yangn çkan fabrikalarna itfaiyenin, yarm saat sonra ulatn belirterek, Fabrikamzda çkan yangna itfaiyenin ulamas, yarm saati buldu. Yangna 1- 2 dakikada müdahale edebilirsiniz; ama tamamyla söndüremezsiniz. Yangnn kontrol altna alnmas için itfaiyenin olmas gerekiyor. Burada bir itfaiye aracnn olmas için OSB yönetimi ve belediyelere bavuruda bulunacaz dedi.

FABRKALARDAK YANGIN SÖNDÜRME TÜPLER SÜREKL KONTROL EDLMEL

Yangnlarn, genellikle bölgenin hava artlarna bal nedenlerle çktn dile getiren Uçak, Güneydou Anadolu Bölgesinde scaklar çok yüksek. Scak havann dnda birtakm tedbirlerin yetersiz olmasndan dolay yangna ya ilk müdahale yaplamyor. Fabrikalardaki yangn söndürme tüplerinin mutlaka dolu olmas gerekiyor. Bunlar sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bunun dnda, bulunduunuz bölgede yangn söndürme ekibinizin olmas lazm. tfaiyenin size yakn ya da ulaabilecek mesafede olmas gerekiyor ki yangna zamannda müdahale edilip, büyük tahribata yol açlmamas için diye konutu.

TFAYENN OLMAMASI NEDENYLE SIKINTI YAIYORUZ

Diyarbakr OSBde itfaiyenin olmamasnn, büyük sorunlara yol açtn kaydeden i güvenlii uzman Uçak, unlar söyledi:

Burada itfaiyenin olmamasndan dolay büyük skntlar yaadk. Pazartesi günü fabrikamzda bir yangn meydana geldi. tfaiye yangna yarm saat sonra ulaabildi. Organize Sanayi Bölgesinde itfaiye ekibi olmamasndan ötürü ehir merkezinden buraya ulamas, yarm saati buldu. Yangna 1- 2 dakikada müdahale edebilirsiniz; ama tamamyla söndürmenin gerçeklemesi için itfaiyenin size hzl bir ekilde ulamas gerekiyor. tfaiyenin olmamasndan dolay büyük skntlar yaadk.

tfaiye aracnn temin edilmesi için OSB yönetimi ile belediyelere bavuracaklarn dile getiren Uçak, Buras sadece Diyarbakr için deil, tüm Türkiye için de bir üretim alandr. Burada milyonlarca liralk yatrmlar yaplm. tfaiye aracnn olmas için bavurularmz yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git