2016 Bedelli Askerlik son dakika açıklamaları Ağbal'dan

2016 Bedelli askerlik çıkacak mı sorusunun yanıtını Maliye bakanı Ağbal, yanıtladı

Haberler 09.11.2016 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2016 bedelli askerlik çkacak ya da çkmayacak konusu kazanaca netlii, herkes merakla aratrmakta. Askerlik çanda olan ve bedelli askerlikten faydalanmak isteyen bireyleri yakndan ilgilendiren konunun muallakta kalmas yant aramaya gün gün itmekte.

UAN DA çALIMA YOK

Maliye Bakan Naci Abal bedelli askerlik sorularna, u anda bedelli askerlik gibi bir çalma yok cevabn verdi. Bakan Abal otomotivdeki yeni vergi düzenlemesi için ucuz otomobil alann daha az vergi ödeyeceini söyledi. Düük fiyatl araçlarda verginin daha düük olmasna ilikin bir düzenleme olacak. Elektrikli araçlarla ilgili bir düzenleme yaptk. Otomotiv sektörü ile karlkl görüüyoruz. Yakn bir zamanda sistemi toptan deitirecek.

Yasal düzenlemeyi meclis kapanmadan önce yaptk. Ocak 2017de balayacak. 45 yandan gün almam vatandalarmz ie girdiklerinde 2 aylk süreyle kendilerinden BES sigortas kesilecek. Kesilen para BES hesabna yatrlacak.

Kendi parasn kendi adna bir banka hesabnda tutuyoruz. Vatandamz 2 aylk kesintiden sonra teekkür ederim ben böyle tasarruf yapmak istemiyorum diyebilir.

Hiçbir kayb olmayacak vatandan. Son yllarda önemli bir atlm gösterdik. Otomatik katlma dayal BES de bir çok ülkede baaryla uyguland. Vatandamz böyle bir uygulamaya balaynca kendiliinden sistemden çkmyor.

Kimsenin paras kesilip alnmayacak. Burada BESte sizin paranz sizin adnza sizin olmaya devam eden o para 2 ay üst üste bir bankann BES hesabnda duruyor. 3. ayda isteyen çkar.

Ana Sayfaya Git