En anlamlı Kurban Bayramı mesajları

2016 Kuran Bayramına sayılı saatler kala herkes kurban bayramı mesajları aramaya başladı. İşte en güzel anlamlı Kurban Bayramı mesajları, resimli mesajlar, ister telefondan gönder, istr facebook paylaş

Haberler 11.09.2016 - 17:20 Son Güncelleme : 12.09.2016 - 00:38

Kurban BAyramına sadece saatler kaldı. 4 gün mübarek bayramı kutlayacak olan vatandaş, mezarlık zşyaretlerini Kurban Bayramı arefesinde gerçekleştrirken, dört gün sürecek büyük ziyaretleri için de hazırlanıyor. Kuran Bayramında kurban keseceklerde önceden almayanlar için başlayan koşturmaca da revaçta. Uzakta olan akraba eş dostları ziyaret edemeyecekler de şimdiden kurban bayramı sözleri, mesajları, resimli mesajları aramakta. Kendilerini aramak ile ifade etmekten ziyade duygularını düşüncelerini resimli mesajlar ile birlikte Kurban Bayramı resimi mesajları ile belli etmek isteyenlere özel mesajlar ve bu önemi bayramın önemi gibi tüm detaylar haberimizde olacak.

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

*Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

*Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin öyle içten samimi, gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. İyi Bayramlar.

*Bir Kurban Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, İslam alemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allahtan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.. Bugün Bayram! Mübarek Kurban Bayramı Tüm insanlar birbirlerine daha çok yakınlaşsın, dargınlıklar ortadan kalksın, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Tüm insanlar neşe ve mutluluk denizinde yüzsün. Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım.

*Kardeşliğin doğduğu, Sevgilerin birleştiği, Belki durgun, belki yorgun, Yine de mutlu, yine de umutlu, Yine de sevgi dolu nice bayramlara

*Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar!

*Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kurban Bayramınız hayırlara vesile olsun.

*Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür. Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle İyi bayramlar

*Bin damla serilsin yüreğine, Bin mutluluk dolsun gönlüne, Bütün hayallerin gerçek olsun, Duaların kabul olsun bu bayramda. Kurban Bayramın mübarek olsun!

*Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun.

* Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allaha sonsuz şükürler olsun Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.

* Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban bayramı dileriz.

* Sema kapılarının açık olduğu bugünde heybenizde tohum tohum dua menekşeleri saçmanız temennisiyle hayırlı bayramlar.

* Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirrmesi dileğimizle. İyi bayramlar!

* Kurban Bayramının ulusumuzun diriliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını dileriz.

*Bayramlar büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüldüğü zamanlardır, sevgiyi ve şefkati öğretir, sevdiklerimizle geçirdiğimiz her anın kıymetini anlatır, o halde dileyelim ki tüm Müslüman alemi için Kurban Bayramı mübarek olsun.

*Ne mutludur ki bana Allah kalbimi sevgi ile doldurmuş, sevdiklerimi bana sunmuş, her bayram hatırlarım onları, bugün olduğu, yıllar sonra olacağı gibi Kurban Bayramınız kutlu olsun.

*Özlediğiniz o eski bayramlar tadında, birlik ve beraberlik duygusu içinde; bereket dolu bir bayram dilerim. Kurban Bayramınız kutlu olsun.

*Bayramlar insanların küslük gibi duygulardan uzaklaştığı, sevgi ile birbirine kenetlendiği en önemli günlerdir. Bu mübarek günde sizin de küslüğünüz son bulsun, Kurban Bayramınız kutlu olsun.

*Kestiğiniz kurbanın kabul olacağı, evinizin kurban bayramının bereketi ile dolacağı nice nice Kurban Bayramları dilerim.

*Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; milletimize huzur, bolluk ve refah getirecek nice bayramlar dilerim

KURBAN NEDİR?

Kurban; Allaha yaklaşmak ve ona yakın olmak anlamına gelir. Allahın rızasını kazanmak amacıyla kurban bayramı günlerinde hayvanların uygun olanlarından birinin boğazlanmasıdır. Kurbanın geçerli olabilmesi için kurban bayramının ilk üç günü içinde kesilmesi gerekir.

Kurban, akıllı ve temyiz gücüne sahip kadın-erkek, dinen zengin olan tüm Müslümanlar tarafından kesilir. Ayrıca, bayram günlerinde mukim olma yani uzak bir yere yolculuğa çıkmamış olması şartı da vardır. Yolcu isterse kesmeyebilir.

Hanef mezhebine göre, kurban kesmeyi vacip kılan zenginliğin ölçüsü, zektta ve fıtır sadakasında aranan zenginlik ölçüsüyle aynı olup kişinin borçları ve asl ihtiyaçları dışında 20 miskal (85 gr.) altına, ya da buna denk nakit paraya sahip olunmasıdır. Yani kurban sebebiyle aile bütçesinde ciddi anlamda bir sıkıntının çekilmemesi gerekir. Kurban Nedir? Kısaca Kurban, ibadet kastıyle belirli şartları taşıyan hayvanları, belirli zamanlarda Cenab-ı Allahın rızası için kesmek ve kanını akıtmaktır. Hz. Muhammed Aleyhisalatu vesselam, Kimin hali vakti yerinde olur da kurban kesmezse, namazgahımıza yaklaşmasın buyurmaktadır. (İbn Mce, Adhi, 2) Dolayısıyla bu ayet-i kerime ve hadislerin ışığında İmam-ı Azam Ebu Hanife kurbana vacip demektedir. İmam-ı Şafii hazretleri ise, Kişinin ömründe bir defa kurban kesmesinin sünnet-i ayndir, ev halkı için ise sünnet-i kifayedir demektedir.

KURBAN NİçİN KESİLİR?

Kurban niçin kesilir? Kurban Allaha yaklaşmak maksadıyla ve yalnız Allahın rızasını kazanmak için kesilir. Allahtan başkası adına hayvan kesmek haramdır ve böyle yapanlara Peygamber Efendimiz (s.a.v) Allahtan başkası nmına hayvan kesene Allah lnet etsin şeklindeki ifdeleriyle uyarmıştır. Kurban kesmenin şartları nelerdir? -Kurban kesecek kimsenin: Müslüman, hür ve yolculuk halinde bulunmayıp mukm olması, nisab miktarı mala sahip olması gerekir. -Akıllı ve bülğa ermiş olma şartı konusunda ihtilf vardır. İmam Azam ve İmam Eb Ysufa göre kurban kesmekle mükellef olmak için akıllı ve bülğa ermiş olmak şartı yoktur. Zengin olan çocuk veya delinin malından velsi kurban keser. İmam Muhammede göre ise akıl ve bülğa ermek şarttır. Fetva bu görüşe göredir.Kfire kurban kesme vacib olmamakla birlikte eyym-ı nahr (Kurban kesme günleri) da müslüman olana veya bülğa ermiş olana kurban vacibtir ve kurban kesmesi gerekir -Sefer olanlar kurban kesmekten muaftır. Bundan dolayı seferliği gerektirecek yoldan gelen hacılara kurban vücbiyeti yoktur. Ancak mukm olan Mekkeliler için bu vücbiyet düşmez. Eyym-ı nahrda yolculuğa çıkan kişi, vakit çıkmadan mukm olursa kurbanla mükelleftir. Eyym-ı nahrın ilk günlerinde mukm olduğu halde kurban kesmeyen ve son gün sefere çıkan kişiden vücbiyet düşer. -Kurban kesmede nisab, sadaka-i fitırla mükellef olmaktır. Bu durumdaki müslümana kurban kesmek vaciptir. -Kişi vaktin başlangıcında fakir, sonunda zenginleşirse kurban kesmesi gerekir. Kurban kesmekle mükellef olan aldığı kurbanlığı kaybeder ve mal varlığı nisabın altına düşerse eyym-ı nahrda fakir olduğundan yeni bir kurban almaya gerek yoktur. Zengin olduğu halde yerine yenisini alıp keser ve diğerini de bulursa bunu kesmesi gerekmez. Kurban, Yardımlaşmaya Teşvik Eder Kurban yardımlaşma bayramıdır aynı zamanda. İnsanın vermesini, yardım etmesini kolaylaştırır. Nefsin cimriliğe çağıran telkinlerini göz ardı edebilmeyi öğütler. Dünya malına olan düşkünlüğü önler. Fakirlere bir dayanak olur, onları hayata bağlar. Kurban; kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kurban, gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mal bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allahın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir şekilde ortaya koymuş olur. Kurban, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle yoksulların bulunduğu ortamlarda kurbanın bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allahın rızası, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir. Onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allaha şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına, kendini toplumun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

Ana Sayfaya Git