"2020'de 6 milyon İranlı turist Türkiye'yi ziyaret edecek"

İran ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projeler ve tanıtım çalışmaları sayesinde İranlıların tatil için tercih ettiği ülkeler arasında ilk sırada yer alan Türkiye'ye, 2020'de komşu ülkeden 6 milyonu aşkın turistin gelmesi bekleniyor

Haberler 01.10.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ranllarn ülkelerindeki resmi tatil ve izin dönemlerinde en çok tercih ettii ülkeler arasnda ilk srada yer alan Türkiyeye, 2020de 6 milyonu akn ranl turistin gelmesi öngörülüyor.

Komu ülkeyle ilikilerin gelitirilmesine yönelik admlar, tantm çalmalar ve ziyaretçilere gösterilen yakn ilgi, her yl Türkiyeye gelen ranl turist saysnn artmasn salyor.

Tarihi ve doal güzellikleriyle dünyann gözde ülkelerinden Türkiyede tatil yapan ranl turistler, bata Van olmak üzere birçok ilde otellerdeki doluluu yüzde 100e çkaryor, yaptklar alverile esnafa can suyu oluyor.

ki ülke arasndaki dostluk, yaplan anlamalar ve uygun tatil imkanlar sayesinde geçen yl yaklak 5 milyona ulaan ranl turist saysnn, 2020de 6 milyonu amas bekleniyor.

- ranllar ky bölgelerini tercih ediyor

Vanda düzenlenen fuar kapsamnda kente gelen ran Bilimsel Ekoturizm Bakan Farid Javaherzadeh, Türkiyenin, ran için en önemli turizm merkezi konumunda olduunu söyledi.

ki ülke arasndaki ilikilerin daha çok gelimesini istediklerini anlatan Javaherzadeh, öyle konutu:

Türkiyenin hem Müslüman bir ülke oluu hem de ran halknn Türkiyeye sevgisi turist saysn her yl artryor. 2020de Türkiyeye gelecek turist saysnn yüzde 20 artarak 6 milyon 200 bin kiiye ulaacan öngörüyoruz. Türkiyeye gelen ranllar daha çok ky bölgelerini, deniz kenarlarn tercih ediyor. Van, ranllar için gezilecek yeni bir yer. Vatandalarmz Vann tarih, doa ve turizm zenginliini fazla bilmiyor. Bu nedenle hem bizim hem de Türkiyenin Van çok iyi tantmas gerekiyor. Bir kent ne kadar çok tantlrsa oraya giden ziyaretçi says da fazla olur.

Türklere de tatil için kadim tarihiyle ilgi çeken ran ziyaret etmeleri çarsnda bulunan Javaherzadeh, Türkleri en iyi ekilde misafir ederek ülkeyi gezdirmeye hazr olduklarn kaydetti.

- Demir yoluyla 40 bin turist getireceiz

Raja Demiryolu Tamacl irketi temsilcisi Mehrdad Naseri, ran ile Türkiye arasnda tekrar balayan Tahran-Ankara ve Tahran-Van tren seferleri sayesinde turist saysnn artacan dile getirdi.

Gelecek yl trenle 40 bin yolcuyu randan Türkiyeye tamay hedeflediklerini belirten Naseri, Vanda turizm irketleriyle görümelerimiz oldu. ranl turistleri baka ehirlere götürmeyi konutuk. stanbula kadar seferlerimiz olacak. Türkiyede çok güzel yerler, çok güzel ehirler var. Önümüzdeki dönemde tayabildiimiz kadar yolcuyu Türkiyeye getireceiz. diye konutu.

ran Turizm Kongresi yetkilisi Esedi brahim de iki ülke arasndaki dostluk ve kardelik bann ranl turistleri daha çok Türkiyeye yönlendirdiini söyledi.

Türkiye ile tarihi bir geçmie sahip olduklarn anlatan brahim, ran halk buraya gelince tarihi mekanlar da ziyaret ediyor. Mevlana Türbesi Konyada, Mevlanann yakn dostu ems-i Tebrizinin mezar ise randa. Bu iki önemli ahsiyetin dostluu ülkeler arasndaki ziyaretlerle devam ediyor. Daha çok ranl turistin Türkiyeye gelmesini istiyoruz. Farsça ve ngilizce konuan kii says çok az burada. Bu da turistleri biraz zorluyor. Bunu aarsak daha fazla ranl turist Türkiyeye gelecektir. ifadelerini kulland.

- Türkiyeyi çok seviyoruz

randan ailesiyle Vana gelen Emin Aslan ise Türkiye çok güzel. Her yl tatil için Vana geliyoruz. Buray, Türkiyeyi çok seviyoruz. Burada alveri yapyoruz, ihtiyaçlarmz karlyoruz. nsanlar çok iyi, bize yakn ilgi gösteriyor. dedi.

Ana Sayfaya Git