205 şehidin emanetleri sergilendi

Batman'da, 32. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Şehit Yusuf Erin Sergisi açıldı.

Haberler 08.04.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gaziler ehit Aileleri Vakf Batman ubesi ile ehit Aileleri Birlii tarafndan organize edilen sergiye, Batman Vali Yardmcs Haluk Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, l Jandarma Alay Komutan Albay Mustafa Bakçepnar, kurum amirleri, ehit ve gazi yaknlar ile vatandalar katld.

Burada bir konuma yapan Türkiye Gaziler ehit Aileleri Vakf Batman ube Bakan Ömer Dündar Pekacar, emanetleri sergilenen ehitlerin, bu topraklar kendilerine vatan klan yiitler olduunu söyledi. Pekacar, O yiitlerin çocuklar vard, kimisi henüz okula balamamt, kimisi henüz konumay, kimisi emeklemeyi örenememiti ve kimisi de domamt.

EHTLERN EMANET

Bu ehitlerimiz vatan, domam çocuklarna tercih ettiler. Ben de bir ehit çocuuyum ve biz ehit çocuklarnn bu topraklar üzerinde yaayan bütün insanlar üzerinde bir hakk vardr. Biz hakkmz, bu vatan bölmek, bu bayra indirmek, bu ezan dindirmek isteyen hiç kimseye helal etmiyoruz. Onlar ehit çocuklarnn gözyalarnda boulacaklar ve gözyalarmz onlarn cehennem atei olacaktr dedi,

Türkiye Gaziler ehit Aileleri Vakf Batman ubesi ile ehit Aileleri Birlii tarafndan organize edilen sergide, 205 ehide ve Turgut Özal, Süleyman Demirel, Eref Bitlis, Muhsin Yazcolu gibi devlet büyüklerine ait emanetler bulunuyor.

Ana Sayfaya Git