20'li yaş challenge tuzağına dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, sosyal medyadaki "20'li yaşlar challenge" akımı konusunda uyardı: "Kişisel verilerimiz bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız"

Haberler 08.05.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan, son günlerde popüler olan 20li yalar challenge ve benzeri akmlara kar dikkatli olunmas gerektiini belirterek, Kiisel verilerimiz bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanmlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kiisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylarken daha hassas davranmalyz. ifadelerini kulland.

Sayan, Twitter hesabndan yapt paylamda, 20li yalar challenge ve benzeri akmlarn son günlerde popüler olduuna dikkati çekerek, kiisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalan bu gibi akmlarn, görsel veri ileme alanna zemin hazrladn bildirdi.

UYARI GELD

Mümkün olduunca dikkatli davranlmas gerektiini vurgulayan Sayan, yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalt sorunlardan birinin de yalanmann oluturduu yüzdeki deiikliklere kar algoritmalara direnç kazandrmak olduuna iaret etti.

Sayan, kiinin imdiki haliyle eski halinin deiiminden, yapay zeka algoritmalarn besleyecek istatistiki veriler oluturulduu uyarsnda bulunarak unlar kaydetti:

Ayn zamanda farkl uygulamalar ve cihazlardan paylatmz parmak izi ve yüz taramas gibi verilerimiz, genetik verilerimizi barndryor. Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda, nasl tutulduu, yeterli güvenlie sahip olup olmad tam bir karakutu. Kiisel verilerimiz, bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanmlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kiisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylarken daha hassas davranmalyz.

Ana Sayfaya Git