22 hafız için icazet aldı

İl Müftülüğüne bağlı İlim Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda eğitimini tamamlayan hafızlar, düzenlenen törenle icazet belgelerini aldı.

Haberler 14.11.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda eitimini tamamlayan 22 hafz için icazet merasimi düzenlendi.

l Müftülüüne bal lim Erkek Yatl Kuran Kursundaki program, Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

Batman Müftüsü Turgut Erhan, törende yapt konumada, medrese eitiminin önemine deindi.

Medrese eitimi aldktan sonra icazet sahibi olanlara büyük görevler dütüünü belirten Erhan, Medreseler Fatihler yetitirir, Fatihler at koturur ve yol olur küffarn diyarlarna. slamn izzetini ve slamn doru öretisini aktarr ve anlatrlar çeitli beldelere. Allahn kitabn aktaracak, Hazreti Muhammed Mustafann sünnetini aktaracak olan da burada yetien örencilerimizdir. dedi.

cazet sahibi olmaya hak kazanan örencilerin asl görevinin imdi baladn vurgulayan Turgut Erhan, imdi köy, kasaba ve ehirlere gidip insanlarn manevi dünyalarn aydnlatmak ve dolaysyla hem dünyalarn hem de o sonsuz ahiretlerini aydnlatmak için çaba ve gayret sarf edecekler. diye konutu.

- 22 örenci icazet belgesi ald

Eitmen Mauk Konak ise 4 yl sonra 22 örenciyi mezun etmenin heyecann yaadklarn belirterek, cazet, medreselerde okutulan kitaplar neticesinde verilir. Belli bir kitap silsilesini bitirdikten sonra bu icazet merasimini düzenliyoruz. Bir talebe bu kitaplar ortalama 7-8 ylda bitiriyor. Ardndan da icazetlerini almaya hak kazanyorlar. eklinde konutu.

Konumalarn ardndan 22 hafza belgeleri verildi.

Ana Sayfaya Git