23 güvenlik şehit etmiş!

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde 21 Eylül tarihinde öldürülen terör örgütü mensubu 6 PKK'lının kimlikleri belirlendi.

Haberler 13.10.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKllardan birinin sözde GAP-Rha sorumlusu ve çileri Bakanlnan Aranan teröristler mavi listede yeralan Ruber Qoser kod adl PKKl .B. olduu belirtilirken, 6 teröristin çeitli tarihlerde anlurfa ve Mardinde 19u güvenlik görevlisi, 4ü vatanda olmak üzere 23 kiinin ehit edilmesi, 78 güvenlik görevlisi ile vatandan da yaralanmas eylemlerine katldklar belirtildi.

Mardin Valiliinden yaplan yazl açklamada, l Jandarma Komutanlnca Kzltepe lçesi çimenli Mahallesi ve krsal alannda 21 Eylülde balatlan operasyonda ölü olarak ele geçirilen 6 bölücü terör örgütü mensubunun kimlik tespitinin yapld belirtilerek, Tespiti sonucunda; Sözde Gap-Rha sorumlusu olan ve çileri Bakanlmzn Aranan Teröristler listesinde mavi listede aranan Ruber Qoser kod adl .B., sözde Derik sorumlusu Viyan Derik kod adl H.B., sözde Viranehir Sorumlusu Andok oreger kod adl D.., Agit Amed kod Adl S.G., Robin Midyat kod Adl P.A. ve Sabri kod adl örgüt mensuplar olduu anlalmtrdenildi. Valilik açklamasnda PKKllarn katld eylemler ile ilgili ise öyle denildi:

ÖLDÜRÜLEN 6 PKKLININ KATILDII EYLEMLER

Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarnn geçtiimiz dönem içerisinde; anlurfa ili Viranehir Adliye Lojmanlarna yönelik bomba yüklü araç ile yaplan saldr, Mazda Hükümet Konana yönelik yaplan silahl saldr, anlurfa Büyükehir Belediye Bakannn konvoyuna yönelik yaplan silahl saldr, Derik lçe merkezinde meydana gelen hendek-barikat eylemleri, Derik-Üçyol ve Artuklu-Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlklarna yönelik bombal araç ile yaplan saldr ile Derik-Viranehir ilçeleri bölgesinde pekyolu üzerinde meydana gelen mayn-el yapm patlayc olaylarnda 19 güvenlik görevlisi ile 4 vatandan ehit edildii, 52 güvenlik görevlisi ile 26 vatandan yaraland terör olaylarn planlayan, talimatn veren ve katlan örgüt mensuplar olduklar tespit edilmitir. Ayrca ayn bölgede devam eden arazi atama tarama çalmalar sonucunda; 1 adet anti-tank güdümlü füze, 1 adet M-16, 5 adet kalenikof, 2 adet tabanca, 13 adet arjör, 216 adet fiek, 1 adet büyük telsiz, 1 adet mayn/el yapm patlayc düzenei, çok sayda örgütsel doküman ve yaam malzemesi ele geçirilmitir. Bölge halkmzn destei ile huzur ve güvenlii salamak maksadyla ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamnda düzenlenen operasyonlarmz kararllkla devam edecektir.

Ana Sayfaya Git