23 Nisan’ı buruk karşılıyorlar

Evlatlarını çocuk yaşta terörün pençesine kaptıran Diyarbakır anneleri, 23 Nisan'ı buruk karşılıyor

Haberler 23.04.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlatlar çocuk yata daa kaçrlan Diyarbakr anneleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn buruk karlyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 598inci gününde devam ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda çocuklar ile yaadklar anlar unutmayan aileler, ellerinde fotoraflarla evlatlarnn yolunu gözlüyor.

KIZIM SEN 23 NSANI KUTLARKEN MD DADA NE N VAR?

Kz Songüle kavumak için oturma eylemi yapan Fatma Akku, AA muhabirine, 6 yldr evladna hasret kaldn söyledi.

23 Nisan geldii zaman çok üzülüyorum. Kzmla evde etkinlik yapardk. Kzm sen 23 Nisan kutlarken imdi dada ne iin var? diyen Akku, kznn 14 yanda daa kaçrldn belirtti.

Akku, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yaparak, Keke burada olsayd. Bu çocuklar dada ölüme terk ettiler. Yazk deil mi? çocuklar geri versinler. Kzm çok özledim. dedi.

23 NSAN ULUSAL EGEMENLK VE çOCUK BAYRAMINI çOK SEVERD

Anne Mevlüde Üçda da olu Ramazana kavumak için eylemi sürdüreceini belirtti.

Olum 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn çok severdi. iirler okurdu. Evde yaptmz etkinlikleri bayramda okula götürürdü. Cierimi koparp daa taa mahkum ettiler. ifadelerini kullanan Üçda, olunu çok özlediini, sesine hasret kaldn dile getirdi.

OLUM ÖLSE BLE DER çOCUKLAR çN MÜCADELE EDECEM

Üçda, evladna kavuana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceini kaydederek, Allah hakkmz onlara brakmasn. Küçük yata birçok çocuu kaçrdlar. Onlar (HDP) Kürtlerin temsilci olamaz. Küçük yata çocuklar kandrp, PKKya teslim ettiler. Sonuna kadar eylemde kararlym. Olum ölse bile buradan ayrlmayacam, dier çocuklar için mücadele edeceim. Hiçbir zaman bu mücadeleden vazgeçmeyeceim. eklinde konutu.

Evladna seslenen Üçda, O zalimlerden kaç. 9 yandaki çocuklar bile daa kaçrdlar. 9 yandaki çocuk imdi 23 Nisan kutlayacakt. Evladm istiyorum. ifadelerini kulland.

23 NSANDA ELNE BAYRAK ALARAK OKULA GDERD

Hakkarinin çukurca ilçesinden 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Kadriye için gelerek eylem yapan Nazmi Türan ise çocuk yata kaçrlan kzn HDPden istediini belirtti.

Türan, Sonuna kadar buradaym. Sadece kzm istiyorum. 23 Nisanda eline bayrak alarak okula giderdi. Bayram büyük bir sevinçle karlyordu. Polis olmak hayali vard. imdi ölü mü, sa m bilmiyoruz. dedi.

Siirtten 7 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Nurettin Ödümlü de ailelere çocuklarna sahip çkmalar çarsnda bulundu.

Ödümlü, Küçük yataki çocuklarn 23 Nisan kutlamas gerekirken dada ellerinde silah olmamas lazm. 8 yandaki çocuu daa kaçrp eline silah veriyorlar. Ne haklar var buna? Evladmn teslim olmasn istiyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git