24 çocuk öksüz kaldı

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden, Mardin'in Nusaybin ilçesine 300'ü aşkın havan ve roketatarlı saldırıda şehit olan 4'ü çocuk 11 kişiden geriye gözü yaşlı anne, baba, kardeş ve 6 eşin yanı sıra 21 çocuk yetim, 3 çocuk öksüz kaldı.

Haberler 18.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede PG/PKK igali altndaki bölgelerden, Mardinin Nusaybin ilçesine 300ü akn havan ve roketatarl saldrda, 11 kiinin ehit olduu saldrlar, 21 çocuu yetim, 3 çocuu öksüz brakt.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar balatt Bar Pnar Harekat devam ediyor.

Teröristlerin 10 Ekimde ilçeye düzenledii havanl saldrda, 3 yl önce PKKl teröristlerin çukur kazarak gerçekletirdii saldrlarda evleri yklan ve bir süre önce devlet tarafndan yaptrlan yeni konutlarna yerleen anne Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla Yldz (15) evlerinin önünde katledildi, 24 kii yaraland.

Sivil can kaybnn fazla olmas için haince taktikler uygulayan YPG/PKKl teröristlerin, 11 Ekimde gerçekletirdii saldrda Suriyeli Dara Ali ve Hasan Muhammed ile Orhan Doan, Hüseyin çakr, Mehmet irin Demir, Ahmet Delen, Nayif Sincar, ve Aytekin Erolu ehit oldu, 35 kii yaraland.

Dördü çocuk 11 ehitten geriye gözü yal anne, baba, karde ve 7 ein yan sra 21 çocuk yetim, 3 çocuk öksüz kald.

Yaralanan 59 kiinin tedavisi sürerken, hain saldrlar hayalleri de yarm brakt.

- Bir evimiz olsun istiyorduk

Ailesiyle Suriyeyi terk etmek zorunda kalarak, 4 yl önce Türkiyeye yerleen 2 çocuk babas Hasan Muhammed de terör saldrsnda katledildi.

Ailesinin geçimini salamak için inaatlarda çalan Muhammed, terör saldrsnda yaralananlara yardm etmek için kotuu sokaa gerçekletirilen havanl saldrda ehit oldu.

Muhammed, geride gözü yal bir e ile çocuklar 5 yandaki çidem ve 2 yandaki olu Muhammedi brakt.

ehit Muhammedin Nudem Hac, einin yarallara yardm etmeye çalrken ehit olduunu, çocuklarnn babasz kaldn söyledi.

Nusaybine 4 yl önce yerletiklerini dile getiren Hac, Suriyede yaanan savatan dolay biz de kaçtk. Eim inaatlarda çalyor, geçimimizi salyordu. Bir evimiz olsun istiyorduk. Eim çok iyi bir insand. Ailesini hiç ihmal etmezdi. Eim çocuklar için iyi bir gelecek hayal ediyordu. diye konutu.

- Yarallara yardm ederken ehit oldu

Hac, saldrnn gerçekletii gün yaadklarna ilikin unlar kaydetti:

Evde oturuyorduk. Eim yemek yedi ve uyudu. Sonra patlama sesi duyduk. Ona ablas ve çocuklarn bizim eve getirmesini söyledim. Acil bir durum olur ilçeden ayrlrz diye ie de gitmiyordu. Ablasnn evine gidip, onu ve çocuklarn bizim eve gönderiyor. Sonra o da patlama yerine gidiyor. Yarallara yardm ederken gelen baka bir havan mermisiyle ehit oldu. Ona ulaamyorduk. Ondan haber alamaynca köye gittik. Sonra hastaneden bize telefon geldi. Kötü bir haber olduunu anladk. Hayatn kaybettiini örendik.

çocuklar için destek beklediini dile getiren Hac, çocuklarm olmasayd bir ey istemezdim. dedi.

Hac, Suriyede güvenliin salanmasn istediklerini belirtti.

- Anne ve iki çocuu evlerinin önünde katledildi

Teröristlerin havanl saldrsnda, 3 yl önce PKKl teröristlerin çukur kazarak gerçekletirdii saldrlarda evleri yklan ve bir süre önce devlet tarafndan yaptrlan yeni konutlarna yerleen 5 çocuk annesi Fatma Yldz ile kzlar Emine ve Leyla Yldz evlerinin önünde katledildi. Fatma Yldzn 3 çocuu öksüz kald.

- Üç esnaf ehit oldu

ehitlerden ilçede esnaflk yapan Orhan Doan ikisi kz 4 çocuk babasyd. Doan, PKKl teröristlerin 3 yl önce çukur kazarak ilçe merkezinde gerçekletirdii saldrlarda çok sayda esnaf gibi maduriyet yaamt.

ehit Hüseyin çakr da ilçede esnaflk yaparak ailesinin geçimini salyordu. çakrn biri kz 4 çocuu yetim kald.

TRT Kurdi çalan Gülay Demirin babas esnaf Mehmet irin Demir de saldrda ehit oldu. ki kz çocuu babas Demirin kznn düününü, yuva kurduunu görme hayali yarm kald. Demirin düünde giymek için ald takm elbise tabutunun üzerine konuldu.

Terör örgütü YPG/PKKnn Nusaybindeki son saldrlarndaki en yal kurban 68 yandaki Nayif Sincar oldu. Sincardan geriye gözü yal 7 yetim çocuk kald.

ehit Aytekin Erolu da biri kz 2 çocuk babasyd.

ehitlerden 16 yandaki Ahmet Delenden geriye gözü yal anne ve babas ile 3ü kz 6 kardei kald, 17 yandaki Suriyeli Dara Ali de ülkesini terk etmek zorunda kalarak ailesiyle snd Türkiyede yine terörün kurban oldu.

Ana Sayfaya Git