24 il için "sarı" uyarı: Kuvvetli sağanağa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'deki 24 il için "sarı" kodlu uyarıda bulunarak "kuvvetli" yağış uyarısı yaptı.

Haberler 08.06.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre Marmarann kuzey ve dousu, Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz, Dou Anadolunun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Mula, Malatya, Adyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere saanak ve gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor.

Yalarn Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolu, Bat Karadeniz ile Afyonkarahisarn dousu ve çorumun batsnda yerel olmak üzere kuvvetli olmas bekleniyor.

Güneydou Anadoluda toz tanm bekleniyor.

Hava scaklnn bat kesimlerde 2 ila 4 derece azalaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca tahmin ediliyor.

Gök gürültülü kuvvetli saanak beklenen, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, çankr, Eskiehir, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Krehir, Konya, Nevehir, Nide, Sivas, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Krkkale, Bartn, Karabük ve Düzce için sar uyar yapld.

Rüzgrn, Dou Anadolunun güneydousunda güney ve güneybat yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git