24 yıl sonra şehit sayıldı

Vatani görevini yaptığı sırada firar ettiği gerekçesiyle vurulan Batmanlı asker için vatan haini denildi. Ailenin başlattığı hukuk mücadelesi 24 yıl sonra sonuçlandı. Piyade Er Nihat Özcan vatan haini değil, şehit sayıldı.

Haberler 14.11.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1994 ylnda Hatayn Hassa ilçesi Gökhan Suriye Snr Karakolunda askerlik görevini yerine getiren Batmanl piyade er Nihat Özcan, terhisine iki gün kala, firar ettii iddiasyla Suriye topraklarnda srtndan vurularak öldürülmütü. Vatan haini denilen Özcann ailesinin balatt hukuk mücadelesi 24 yl sonra sonuçland ve hain denilen askere ehitlik unvan verildi.

Yllardr devam eden hukuk mücadelesinin sonuçlanmasna ve Nihat Özcann vatan haini deil ehit unvan verilmesine sevinen Özcan ailesi, hukuk mücadelesinde kendilerini yalnz brakmayan devlet büyüklerine teekkür etti. Nihat Özcann kardei ehmus Özcan, dava sürecinde en büyük destei Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Mazlumun ah yerde kalmaz sözünden aldn belirterek, Aabeyim Nihat Özcan 24 yl önce terhisine bir, iki gün kala firar ederek Suriyeye kaçt ve faili meçhul olarak öldürüldüü iddia edildi. O günden beri hukuk mücadelesi verdik. Maalesef sürekli FETÖcü hakim ve savclar tarafndan failler korundu. Daha sonra dava 20 yl zaman amndan dütü ve dosyay kapatan hakim ve savclar tutuklandktan sonra tekrar dava açtk. Piyade Er Nihat Özcann vatan haini olmad aslnda ehit olduu kantlanarak mahkeme karar verdi. Aabeyimin vatan hainliinden ehitlie dönmesi bizi biraz rahatlatt. Umut ediyoruz ki ölümüne sebebiyet verenlerin de aratrlp hakkettikleri cezay alrlar. Bu hukuk mücadelemde güç aldm Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoand. çünkü Cumhurbakanmz sürekli Mazlumun ah yerde kalmaz, Müslümana umutsuzluk yakmaz demesi ümidimizi kaybetmememize vesile oldu. çok ükür hak yerini buldu dedi.

ehit edildiinde üzerinde Kuran- Kerim bulundu

24 yl aradan sonra ehit olduuna karar verilen ve ehitlik berat alan piyade er Nihat Özcann kardei ehmus Özcan, aabeyinin vurulduu anda abdestli ve üzerinde Kuran- Kerim bulunduunu söyledi. Özcan, Allah ehitlii herkese nasip etmez. Aabeyim öldürüldüü gece soyumuza yakr bir ekilde abdestli ve Kuran- Kerim üzerindeydi. O Kuran- Kerimin hatr için ben, elbet bir gün aabeyimin gerçek ehit saylarak üzerindeki iftiralarn kalkacana inanyordum. 24 yln sonunda Allaha çok ükür iftiralar kalkt ve aabeyim ehit sayld. Bu tür acy biz çektik inallah bakalar çekmez, bu konuda bana destek olan devlet büyüklerim ve emei geçen her kese teekkür ediyorum diye konutu.

HA gündeme getirmiti

24 yl önce srtndan vurularak ailesine Vatan haini diye teslim edilen askerin denildii gibi vatan haini olmadn Basn yayn kurulularnda bir çok kez haber konusu edilmiti. Gündeme gelen Özcan için, bakanlar ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan devreye girerek dosyann yeniden incelenmesi salanmt.

Ana Sayfaya Git