25 bin kişi istihdam edilecek

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yapacakları çalışmalarla 2 yılda en az 25 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Haberler 07.10.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Güzelolu, çeitli esnaf gruplarnn yer ald bir toplant gerçekletirdi. 1. Sanayi Sitesi Yeniehir Mesleki Eitim Merkezi Toplant Salonunda gerçekleen bulumaya Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, KOSGEB Müdürü Zülfikar Altunba, Ticaret l Müdürü Ömer Tuncay Baysülen, Sanayi ve Teknoloji l Müdürü Hayrettin Bahçivanci, Otomobilciler Odas Bakan ve üyeleri, 1inci, 2inci ile 4üncü Sanayi Sitesi Kooperatifi Bakan ve Sanayi sitelerinin esnaf, Marangozcular ve Mobilyaclar Odas Bakan ve mobilyac esnaf katld.

Vali Güzelolu, kentin 25 yllk büyükehir kimliinin olduunu söyledi. Vali Güzelolu, öyle dedi;

Diyarbakr kamu yatrmlarnda 4üncü

2018 yl Diyarbakr kamu yatrmlarnda 4. en büyük yatrma sahip. çünkü biz bu kente inanyoruz, bu kente güveniyoruz, bu kentin insanna deer veriyoruz. Diyarbakrn eitimi bir dönem zirvedeydi. Ziya Gökalp Lisesi markayd Türkiyede ne bakanlar ne profesörler ne hocalar yetiti. Terör örgütü ve onun uzantlar diyor ki Diyarbakrl çocuklar eitimsiz kalsn, isiz kalsn, Diyarbakr ekonomik olarak geri kalsn, Diyarbakrn imaj, ehir algs kötü kalsn. Ama milletimiz bu hainlere frsat vermiyor ve hizmetten yana tavrn koyuyor. Daha iki gün önce Diyarbakr kana bulayacak, bomba patlatacak hainleri yakaladk. tiraf ediyorlar, bombalar Diyarbakrn merkezinde patlatacaklarm. çünkü son zamanlarda Diyarbakr hareketlendi, ticaret, turizm, turlar dadaki hainlerin zoruna gidiyor, onlarn ibirlikçilerinin zoruna gidiyor. Eskisi gibi yakalm, ykalm, bunun üzerinden edebiyat yapalm. Kendinize kentinize ve geleceinize sahip çkn. çocuunuzun çoluunuzun gelecei için sahip çkn.

Milletin emaneti her kurua sahip çkacaz

33 yllk devlet hizmetim var. 16 yl Kaymakamlk son 17 ylda kesintisiz Valilik. Dier bütün illerde de ama hassaten Diyarbakrda, özellikle esnaf üzerinden bize düeni yapma konusunda her zaman iç içeyiz. imdi Cumhurbakanmzn güveni ve emanetiyle bu emaneti ve bu arl da aldk. 19 Austos sabah benim Allahtan iki tane muradm niyazm oldu, bir beni mahcup etme sana kar ve millete kar dedim iki milletimin haksz yere bir kuruunu yedirme dedim.

haleler herkese açk ve effaf ekilde yaplyor

Bütün ihaleleri açk yapyoruz. Hepsi açk, hepsi herkese açk. Bir tek krmz çizgimiz var. Hainlerle, örgütle, ihanetle ilikisi olanla bizim iimiz yok. ki talimatmdr yerli tercih edeceksiniz. Burada üretilen bir ey varsa buradan alnacak. Üç her ey effaf olacak, hesap verilebilir olacak. Dördüncüsü ise size tanttm, temizliklerine dürüstlüklerine kefil olduumu arkadalar ola ki aarsa, yanla yönlenir, hakszlk yaparsa, benim karma dikilmezseniz sizde mesulsünüz. Bu vebali de size ve bütün Diyarbakrllara söylüyorum. Gece gündüz çalyoruz. Uyku falan kalmad. çalma yok, çrpma yok, millete hizmet öncelii var. Beni Yeniköy mezarlnda tutan, 24 yanda, kocas brakp giden, 2 tane çocuu olan, o kzmzn manevi mesuliyetini unutabilir miyim. Öksüzün yetimin bekledii yardm gözard edebilir miyim. onun midesine kursana bir lokmay, srtna bir hrkay vermeden rahat oturabilir miyim, ben oturamam.

Dileri Bakanlnn temsilciliini açtk

Dileri Bakanlnn Türkiyede 7. temsilciliini Diyarbakrda açtk. Hayrl olsun. Diyarbakrn önemini gösteriyor bu. Not edin 2 senede Allah salk shhat verirse ve devam edersek Devlet olarak, Cumhurbakanmzn takdiriyle Diyarbakrda en az 25 bin kiilik net sigortal çalan istihdam art olacak en az söylüyorum. Bunlar hayal deil ben hesab kitab yapmadan bir ey söylemem. Hiçbir eyi de abartmam. 25 bin bu memleketin evlad i sahibi olacak. i belediye veremez ama Belediye i altyapsn hazrlar.25 bin insan istihdam sahibi olursa ne olur, bu insanlarn arabas olur, evi olur, bunlarn ekonomiye, ticarete, esnafa katks olur. O para bu kentin ekonomisini döndüren bir güç olur.

Mevsimlik içi göçünün önüne geçeceiz

Bu kent kazanacak ve bu memleketin evlad Karadenize fnda, Mersine portakala, Kocaeliye stanbula da i için gitmeyecek. pek böcekçiliinde dün 800 çiftçiye malzeme dattk.Önümüzdeki perembe 1000 çiftçiye 500 ton sertifikal tohum datacaz. 17 ilçede sertifikal tohumu olmayan 1000 çiftçiye datacaz. Neden? çünkü milletin kuruu, hakk olan millete verilecek, ihanete deil. Bunlar olunca kalknacaz.

Lojistik alannda önemli yatrmlar olacak

sizlik meselesinin üzerinde duruyoruz. Lojistik, bununla ilgili arsay aldmz gün dünyann Lojistik devleri beni arad. Diyarbakra geliyoruz diye ve 100 milyon dolar net yatrmla geliyorlar. Dorudan istihdam be bin.

Ana Sayfaya Git