25 odalı güvercin oteli

Diyarbakır'da yer bulamayan güvercin tutkunları için güvercin oteli açıldı. Yaklaşık 50 bin liralık 6 bin güvercin, bekçisi ve bakıcısı olan 100 odalı otelde besleniyor.

Haberler 18.01.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, güvercin merakllarnn ihtiyacn karlayan güvercin oteli, kapasitesinin üstünde bir dolulukla hizmet veriyor. Güvercin oteli sahibi Mehmet Batmaz, Diyarbakrda 5 bin kiinin güvercin beslediini, otellerinde yer kalmad için güvercin sahiplerinin yeni otel talebinde bulunduklarn söyledi.

25 ODALI BNA

Merkez Balar ilçesinde güvercin merakllar tarafndan 25 odayla açlan ve talep dorultusunda kapasitesini 100 odaya çkaran güvercin oteli, güvercinlere hijyenik ve konforlu bir yaam alan sunuyor. Güvercinlerin özel odalarda misafir edildii otelde, veteriner hekim eliinde güvercinlerin hem salyla ilgileniliyor, hem de iyi beslenmeleri salanyor. Toplam üç binadan oluan güvercin otelinde konaklama ücreti aylk 150 TL ile 250 TL arasnda deiiyor. Güvercin otelinde, aralarnda doktor, mühendis ve i adamlarnn da bulunduu çeitli meslek gruplarndan oluan güvercin merakllarnn kular bulunuyor.

Güvercin Oteli sahibi Mehmet Batmaz, Diyarbakrda, güvercin yetitiricilerinin saysnn 5 bini bulduunu belirterek, müterilerin yeni otel talebinde bulunduklarn söyledi. Diyarbakrda yaklak 20 bin adet güvercinin olduunu belirten Batmaz, unlar söyledi:

GÜVERCN OTEL

Diyarbakr güvercinleri çok deerlidir. Fiyatlar da 100 TL ile 20 bin TL arasnda deiiyor. Güvercin besleyen be bin kii var, aileleriyle beraber güvercin merakllarnn says 100 bini buluyor. Orjini Diyarbakr olan 21 çeit güvercin var, nesilleri tükenmeden kurtarmay baardk. Bu güvercinlerimiz için doal yaam alanlar talep ediyoruz. Diyarbakrda baz parklar buna uygun hale getirilebilir. Aaçlara güvercin yuvalar yaplabilir. Güvercin derneklerimiz ve güvercin federasyonumuz, yetkililerle birlikte bu çalmalar yürütmeye hazr.

Otel müterilerinden Mehmet irin Yakut, otelde ahsna ait 50 güvercini konaklattrdn belirterek, verilen hizmetten memnun olduunu söyledi. Yakup, günün belli saatlerinde otele gelerek güvercinleriyle ilgilendiini belirterek güvercin meraknn kendisini olumsuz birçok eyden de alkoyduunu aktard. Bir baka müteri Hamza Balkan ise, oturduu evin site içerisinde olmasndan dolay güvercinlerini besleyemediini, bu yüzden oteli tercih ettiini söyledi. Verilen hizmetten çok memnun olduunu belirten Balkan, günde 2 saatini otele gelerek güvercinleriyle geçirdiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git