25 yıl hapsi isteniyor!

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde meydana gelen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği Kobani olayları ile ilgili soruşturması kapsamında, geçen 31 Ocak günü tutuklanan HDP parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, 11- 25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 17.02.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 31 Ocak günü tutuklanarak stanbul Silivri Cezaevine konulan HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakknda yürütülen soruturma tamamland. HDP Merkez Yürütme Kurulunun 6- 8 Ekim 2014 Kobani olaylar öncesinde yapt sokaa çkn çars ile ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda tutuklanan Ayhan Bilgen hakknda hazrlanan iddianame Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

64 sayfalk iddianamede, Bilgenin Terör örgütü üyesi olmak, Suç ilemeye alenen tahrik ve Halk kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüüne kkrtma suçlarndan 11 yldan 25 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

SOKAA çIKMA çARISI LE DDET OLAYLARI YAANDI

ddianamede, IDin Kobaniye yönelik saldrlarn younlatrd ve bölgenin kontrolünü büyük ölçüde salad srada, PKK terör örgütü yöneticilerin yapt çarlar sonras HDPnin karar organ olan Merkez Yürütme Kurulunda alnan kararlar üzerine, partinin kurumsal Twitter hesab üzerinden halkn sokaa dökülmesi yönünde paylamlarda bulunulduu belirtildi. Yaplan sokaa çkma çars sonras ülke genelinde iddet olaylarnn yaandn, olaylarda çok sayda vatandan hayatn kaybettiini ve yaralandn vurgulayan savc, aralarnda kamu kurumlarnn da bulunduu çok sayda yerin de zarar gördüünü ifade etti.

TRAZ ÜZERNE TUTUKLANDI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn 6- 8 Ekim Kobani olaylarna ilikin yürüttüü soruturma kapsamnda gözaltna alndktan sonra adli kontrol karar ile serbest braklan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgenin, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yapt itiraz üzerine tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git