25 Yıl önce yapılan katliam

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 25 yıl önce bayram alışverişine giden köylülerin bulunduğu otobüse yönelik PKK'nın saldırısında şehit olan 2'si çocuk 10 kişi anıldı.

Haberler 12.03.2019 - 13:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 25 yl önce bayram alveriine giden köylülerin bulunduu otobüse yönelik PKK tarafndan gerçekletirilen saldrda ehit olan 2si çocuk 10 kii, düzenlenen törenle anld.

ehitler Kervan Platformunca Yllarca Mahallesinde, katliamda hayatn kaybedenlerin mezarlar banda düzenlenen tören Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Saldrda 12 yandaki olunu kaybeden Abdurrahman Gülçer burada yapt konumada, 1994 ylnn ramazan aynda Kadir Gecesinin sabahnda Diyarbakr merkeze bayram alveriine giden içinde kadn, çocuk, yal bulunan yaklak 50 kiinin bindii otobüs PKK tarafndan yola döenen mayna çarpt. 10 kii ehit oldu, 40 kii de yaraland. ehitler arasnda 12 yanda 2 çocuk da vard. Bunlardan biri de benim olumdu. dedi.

ÖLENLER ANILDI

Saldrda yaralanan Seyithan Akman ise Bayram alverii için ehir merkezine gitmek için otobüse bindik. Köyün otobüsünün tek olmas nedeni ile yol üzerinde bulunan dört köyden yolcu ald. Otobüs çocuk, kadn, erkekler ile tklm tklm doluydu. Daha önce birkaç kez yolumuza mayn yerletirmiler, fark edip çkarmtk. Mayn patlamasn hatrlamyorum, ana cadde yol ayrmna geldiimizde sadece sanki imek patlama sesi gibi bir ey duydum. Bir müddet sonra kendime geldim. Otobüsten yaklak 50 metre uzakla bir yere uçtum, u an iki bel kemiim krk olduundan herhangi bir i yapamyorum. ifadelerini kulland.

Törende daha sonra katledilenlerin hayatlarndan ksa kesitler aktarld. Bu srada törene katlanlardan bazlar gözya döktü.

ehitler için duann da edildii törene Hür Dava Partisi Genel dare Kurulu Üyesi eyhmus Tanrkulu ile çevre köylerden çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git