25 yıl önceki Cami baskını!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 25 yıl önce PKK'lılarca camide ibadet edenlerin dışarı çıkarılarak silahla tarandığı katliamda yaşamını yitiren 2'si çocuk 10 kişi için anma programı düzenlendi.

Haberler 28.06.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Yolaç (Susa) köyünde 25 yl önce, PKKllarca camide ibadet edenlerin dar çkarlarak silahla tarand katliamda yaamn yitiren 2si çocuk 10 kii için anma etkinlii yapld.

Silvan ilçesinde asker kyafeti giyen PKKl teröristlerin 25 yl önce aralarnda imamn da bulunduu 10 kiiyi katlettii Yolaç (Susa) köyü katliam, Susa Mazlumlar ve Madurlar Anma, Anlama, Yaatma Yardmlama ve Dayanma Derneinin (Susa-Der) köyde düzenledii programda lanetlendi.

Programa katlanlar önce katliamn gerçekletii Susa Camisini ardndan da sadrda hayatn kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti.

- slama ve dindar insanlara kar olmaktr

Mezarlktaki program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Programda, Diyarbakrda 6-8 Ekim olaylarnda Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine kurban eti datrken vahice öldürülen 4 gençten Hasan Gökgözün babas Mehmet Gökgöz, teröristlerin katliamn knad.

Gökgöz, 1990l yllarda bu insanlar camide ehit edenler ile bizim çocuklarmz balkonlardan atarak vahice katleden eden zihniyet ayndr. Dünkü zihniyet ile bugünkü zihniyet arasnda hiçbir fark yoktur. Bugün de eer onlarn ellerine geçersek bizleri yine yok edecekler çünkü PKKnn tek amac slama ve dindar insanlara kar olmaktr. dedi.

PKK geçmi dönemde kimin hesabna çaltysa bugün de ayn zihniyete çaltn dile getiren Gökgöz, PKK, 1990l yllarda camilerde, traktör ve araçlarn üzerinde bombal maynlarla dindar insanlar nasl ehit etmise bugün de ayn ekilde binalardan atarak, yakarak, üzerinden araçlarla geçerek bizleri ehit ettiler. ifadesini kulland.

Terör örgütünün zihniyetine kar dimdik duracaklarna iaret eden Gökgöz, Ömrümüz yetene kadar bu zulme kar duracaz. slam kimsenin eline brakamayz ve kimse slama hakaret edemeyecek, canmz vereceiz kimseye boynumuzu emeyeceiz. diye konutu.

- Camide ibadet yaparken katletti

Yazar ve Avukat Emin Güne de Susada katledilenlerin kabirlerine yaptklar ziyaretin sradan bir ziyaret olmadn belirterek, Bu bir bakma ülkemizin son 40 yllk siyasi tarihini ayn zamanda yerinde inceleme, özetleme ve anlama çabasdr. (Susa) Türkiyenin bana bela olmu, srtna kambur olmu bir siyasi hareketin, terör örgütünün neler yaptn ve buna karn nasl bir mücadele verildiinin yaand bir yerdir. dedi.

Teröristlerin asker kyafetiyle camide yapt katliamda hayatn kaybedenler arasnda iki çocuun da bulunduunu anmsatan Güne, unlar kaydetti: PKK, baz faaliyetlerini yürütecei sahada muhalif istemiyor. Oradaki bütün faaliyetlerini rahat bir ekilde yapabilmek için kendisinden olmayan kimsenin bulunmamas gerekiyordu ve bu yüzden bu mazlum insanlar camide ibadet yaparken katletti.

Etkinlikte, sk sk tekbir getirilerek PKK aleyhine slogan atld. Program, hayatn kaybedenlere atfen yazlm ezgilerin seslendirilmesinin ardndan edilen duayla son buldu.

Ana Sayfaya Git