28 Şubat'ın 21. yılı

İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Karadağ "Bu süreçle sadece siyaset değil, toplumun tüm değer ve dinamiklerinin değiştirilmesi, dönüştürülmesi hedeflenmiştir"

Haberler 01.03.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR nsan Haklar Cemiyeti Bakan Mehmet Karada, 28 ubat süreciyle ilgili, Bu süreçle sadece siyaset deil, toplumun tüm deer ve dinamiklerinin deitirilmesi, dönütürülmesi hedeflenmitir. dedi.

Karada, cemiyet binasnda düzenlenen basn toplantsnda, halkn iradesini ve deerlerini hedef alan darbelerin, hakkn, hukukun bertaraf edildii, zulüm ve basknn yegane yol ve yöntem olarak uyguland süreçleri beraberinde getirdiini belirtti.

Darbeci zihniyetin deimez karakterinin, tüm darbe ve müdahalelerde bariz bir ekilde tezahür ettiini kaydeden Karada, 28 ubat sürecinde insanlarn madur olduunu ifade ederek, maduriyetlerin giderilmesi talebinde bulundu.

ZULÜM CENDERES

Karada, öyle konutu 28 ubat, bir zulüm sürecinden baka bir ey deildir. Bu süreçle sadece siyaset deil, toplumun tüm deer ve dinamiklerinin deitirilmesi, dönütürülmesi hedeflenmitir. deolojik ilke ve söylemlerle, dayatma ve zorlamalarla, toplumun tümü, zulüm cenderesine sokulmutur.

nançlarna, yaam tarzlarna göre insanlarn filendiini, çalma ve eitim haklarnn acmaszca ellerinden alndn dile getiren Karada, baörtülü kadnlarn, sadece kamusal alandan tasfiye edilmediini, muasr medeniyet için en büyük engel olarak gösterilerek, ötekiletirilip dlandklarn kaydetti.

Kuran kurslar ve imam hatip okullarnn, ilevsiz hale getirildiini ifade eden Karada, sermaye ve irketlerin bile snflandrlarak, yaftalandn, teebbüs özgürlüünün çinendiini aktard.

Karada, öyle devam etti:

Brifing ve talimatlarla harekete geçirilen yarg erki, silah olarak kullanld, adalet datmas gereken hakimler ve mahkemeler, hukuk d kararlara imza att. Birçok aktör ve bileenin egüdüm halinde harekete geçirilmi olmas, 28 ubat darbesini dier darbelerden ayran ve daha ykc klan yönüdür. Maduriyetin giderilmesi için admlar atlmal.

Ana Sayfaya Git