3 başkan gözaltında!

Bitlis'te düzenlenen terör operasyonunda DBP'li Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur, Mutki Belediye Başkanı Özcan Birlik ve Yolalan Belde Belediye Başkanı Felemez Aydın'ın gözaltına alındığı bildirildi.

Haberler 15.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalmalarn devam ettii belirtildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Kapsaml ve duyarl çalmalar neticesinde bugün Bitlis Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adna eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardm ve yataklk etmek suçlamasyla 3 ahsa yönelik ilimiz Mutki ve Hizan ilçeleri ile merkeze bal Yolalan beldesi ve Diyarbakrda 8 adrese e zamanl operasyon düzenlenmitir. Operasyonda DBPli Mutki Belediye Bakan Özcan Birlik, Hizan Belediye Bakan hsan Uur ve Yolalan Belde Belediye Bakan Felemez Aydn yakalanmtr. ahslarn evlerinde ve belediye binalarnda yaplan aramalarda, çok sayda örgütsel yayn, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savcsnn talimat dorultusunda ahslar hakknda adli tahkikat balatlmtr.

Açklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekletirdikleri eylemlere kar mücadelenin, halkn desteini alan güvenlik güçlerince kararlkla devam edecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git